5.10.2021 09:26:44

Talip KOÇ

İttifakta Yoksunuz !. Öyle Mi?.

27 Eylül 2021 günü, HDP’nin eş başkanları tarafından yapılan açıklama, sinsi, aldatmacalı ve danışık dövüşle yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum.

Yapılan bu açıklama, son zamanlarda İP ve CHP seçmenlerinde iyice yaşanan kafa karışıklığının dağılmasına yönelik yapılan bir açıklama olduğu da, çok açık.

Bundan böyle İP ve CHP, bu açıklamaya sığınarak, rahatlıkla son yerel seçimde yaptıkları gibi, “ Arkadaşlar, HDP ile hiçbir ittifakımız yoktur ve olmayacaktır. Gördüğünüz gibi, konu bizzat HDP eş başkanları tarafından da, kamuoyuna açıklanmıştır. ” şeklindeki sinsi söylemlerine daha rahat devam edebilmeleri için, planlanmış bir açıklama olmuştur.

Hatta bu açıklama, muhalefet ile HDP bir araya gelerek birlikte hazırladıkları bir açıklama olup, HDP tarafından altın tepsi ile muhalefet tarafından kullanmak üzere sunulmuş önemli bir malzeme olduğunu, düşünüyorum.

Diğer bir hususa gelince;

Bildiğiniz gibi, son zamanlarda HDP’nin yaptığı birçok uç çıkışlara uzun süreden beri suskun kalan ve gündemdeki sorulara kayıtsız olan ve adeta kameralardan kaçarcasına uzaklaşan İP’in genel başkanı Akşener’in, özellikle bu açıklamadan en çok kendisinin memnun olduğunu düşünüyorum.

Zira HDP’nin çıkışlarına tüm siyasi kıvraklığa rağmen, maalesef bugüne kadar seçmenlerine tatmin edici bir açıklama yapamadığına hep birlikte şahit olmaktayız.

Bu açıklamadan dolayı bundan sonra, “ İşte arkadaşlar, görüyorsunuz ki, onlarla (HDP ile) herhangi bir siyasi ilişkimiz veya bir diyaloğumuzun olmadığı, bizzat kendileri tarafından da açıklanmıştır. “ diyerek, perde arkası işi ört bas edilmesine katkı sağlayacaktır.

Değerli arkadaşlar !.

Sadece Erdoğan düşmanlığı ve Erdoğan’ sız bir Türkiye amaçları dışında, maalesef başka da hiç bir projeleri olmayan, milletimize hiç bir konuda hiç bir alternatif çözüm sunamayan bir muhalefet bloğu ile karşı karşıyayız. 2019 da yerel seçimde birlikte yürüdükleri yola devam etmekten başka bir çarelerinin olmadığı konusunda, hemfikir olduklarını düşünüyorum.

Bir diğer önemli husus da, daha önce HDP ile bir araya gelerek aralarında yaptıkları o gizemli anayasa toplantısı ile ilgili anlaşmanın detaylarını kamuoyuna açıklanmaması başta olmak üzere, HDP dışardaymış gibi yollarına devam etmelerine dair, üzerinde çalıştıkları en hassas iki önemli nokta olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Bugünkü muhalefet, görüldüğü gibi millet huzuruna açık ve net şekilde değil, tam tersine muğlak muğlak çıkmak zorundalar. Eğer, esas anlaşma planları açıklanmış olsa, milletin göstereceği ters tepki dışında, milletle yüzleşecek yüzleri bile olmayacaktır.

Ancak, bütün bunlara rağmen bilmedikleri, düşünmedikleri ve hesaba katmadıkları bir önemli husus var.

O da, üzerinde anlaştıkları o son derece gizemli anlaşma açıklanmamış olsa da, bu millet kimlerin ne amaçta olduklarını ve kimlerin kimin değirmenine su taşıdıklarını, çok iyi görmekte ve en iyi şekilde analiz ettiklerini düşünüyorum.

Selam ve saygılarımla


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.