15.10.2024 18:02:00

174

Rüzgar Büyüktankaya

 

Kadın Cinayetleri ve İstismar..!

 

Erkekler neden cinayet işler ya da erkekler kadınları neden öldürür..? Ya da çocuklar,kadınlar ,hayvanlar yine erkek tarafından neden istismar edilir?

 

    Güzel gündem ve önemli bir soru öyle değil mi ?

Ne oluyor, neler yaşanıyor da erkekler elini kana buluyor ya da cinsel duygularına yenilen erkek neden bebeklere kadar istismarda bulunuyor? Erkek kendi hayatından neden vazgeçer hayatmı bezdiriyor yetiştirme tarzindanmı , bir hastalık mı eğitimsizlik mi temelde yatan sebepler nedir?

 

Erkek çocuğunu da Dünya ya getiren netice de bir kadın. Kadınlar olmasa erkekler Dünya ya gelemez .Kadın sayesinde Dünya ya gelen erkek bir kadına ,çocuğa, hayvana bu kadar öfkeli olacak kadar onu yokedecek kadar ne yaşıyor olabilir veya bizler eğitirken nerde hata yapıyoruz bir çocuğun gelişimini ne kadar önemsiyor ve takip ediyoruz?

 

Yine konu çocuk yetiştirme eğitme aydınlatma Aile,  Aile yapısına ve çevresel faktörlere geliyor.

 

Aile içinde ya da topluma karışan çocuk okul da ya da evde şiddeti tanımaya başlıyor.Tabiki günümüzde internetide kullanıyor olmalarından dolayı sosyal medya da buna dahil.Çocukların herşeye çok kolay ulaşıyor olması da şiddeti bir nebzede olsa evlerine yanlarina taşıyor .İzledikleri çizgi filmler evde ebeveynin izlediği şiddet içerikli dizilerde çocukları şiddete yakinlaştırıyor. Şiddet sadece fiziksel değil,zaman zaman psikolojik şiddet olarakta karşımıza çıkıyor. Çocuk yetiştirirken şiddeti tanımaya başlayan çocuğumuza nasıl anlatıyoruz çocuğa karşı şiddeti normalleştiriyormuyuz? Aile içinde şiddet gören çocuk veya eşi tarafından şiddete uğrayan anne çocuğuna şiddeti nasıl anlatmalı?

 

İşte değerli okurlarım sevgili ebeveynler Şiddete uğrayan anne çocuğuna şiddetten uzaklaşılması gerektiğini hem göstermek hem de anlatmak durumundadır.Konuyla ilgili şiddete uğrayan kişi önce uzman yardımı almalı sağlıklı düşünerek çocuğuna şiddetin olumsuz bir davranış olduğunu sakıncalarını ve yaşatılmaması gereken bir davranış olduğunu anlatmalı ve fiziksel olarak şiddet gördüğü ortamdan uzaklaştığını göstermeli. Bunun aksini yapan şiddet gördüğü ortamda yaşamaya devam eden anne gördüğü şiddetin çocuk nazarın da normalleşmesini sağlar, şiddet çocuk gözünde normal bir kavram haline dönüşür.

   Peki ne yapmalıyız çocuğumuzu ya da kendimizi şiddet ortamından nasıl uzak tutarız?

 

Hadi gelin başa dönelim nasıl mı? Şöyle ki ; Evliliğe adım atarken nasıl atıyoruz rastgele evlilikler içinde miyiz  yoksa bilinçli ,saygılı, ahlaklı, düzenli evlilikler mi yapıyoruz.Ne istediğimizi bilerek mi yoksa sadece cinsel dürtüleri sakinleştirmek için mi evlilik yapıyoruz.?

   Sağlıklı evlilikler uzmanlar eşliğinde elekten geçirilmiş evlilikler olması gerekir. Evlilik yapısına uygun kişiler evlenmeli özgür kişiliklerin evliliklerinde özgürlükleri kısıtlandığı anlarda büyük sorunlar yaşamaları kaçınılmazdır.Kıskançlık duygularını törpüleyemeyen bireylerin kıskançlık krizleri ile evlilik birlikteliğinde büyük sorunlar yaşadıklarını görmekteyiz.

 Herkesin anne olamayacağı gibi herkes  sadık bir ömür ilişki ,evlilik yürütecek kapasitede olmayabiliyor.Herkes evlenmemeli herkes çocuk dünyaya getirmemeli .

 

Evliliğe adım atarken saygının değerini önemini biliyormuyuz veya bunu partnerimize anlatıyor muyuz? Beklentilerimiz içinde saygının sadakatin  baş köşede olduğunu hatırlıyor muyuz?

 

  Aile birliğini kurarken nelere dikkat ediyoruz?Varlıkta ve yoklukta diye evlilik cüzdanına imza atarken bu iki kelimenin önemini anlamını biliyormuyuz? Hayır birçok birey öylesine evlilik cüzdanını imzalıyor.Hayatın inişlerinde ve çıkışlarında partnerimizin yanında ne kadar olabiliyoruz.? Yanında  olmuyor zaman zaman aksine partnerin işini gücleştiriyoruz. Kadınların istekleri varlıkta ve yoklukta bitmez hep isterler kadın ister erkek getirir ,yapar lakin kadınlar isterken erkeğin ne kadar yapabilecek bütçe sağlayabilecek durumu olduğunu bilmesine rağmen hep fazlasını isterler erkek bunalır eşini mutlu etmek bütçe çıtasını yükseltmek istese de gücü kapasitesi bu kadardır idaresini bilmeyen hep fazlasını isteyen kadınlar isteklerinin olmadığını yerine getirilmediğini görünce boşanmaya gider gitmeden öncede hem şiddeti yaşar hem erkeğin üzerinde psikolojik şiddet oluşturur ayrılık neticesinde erkeğin öfke kontrolsüzlügüyle kadın tarafından ağır  tahrik edilen erkek üçüncü şahısların da olaya dahil olmasıyla evlilik içinde ya da bitiminde maalesef katil olur .Bu sadece erkek tarafından bakılan görüştür.Birde kadın tarafından bakmak gerekir olaya.

 

Ağır tahrikten  fiziksel ve psikolojik şiddetten uzak duralım ilişkileri saygı çerçevesinde bitirmeyi başarmaya çalışalım gerekirse yardım alalım.

 

Çocuklarımıza cinselliğin ne olduğunu, nasıl yaşanması gerektiğini doğru şekilde eğitim alanlarında ve Aile içinde anlatmalıyız.Milli Eğitim Bakanlığı ders olarak müfredata koymak durumunda.

 

 

Şiddet gören annesinin bu durumuna şahit olan çocuk evde bu davranışa cevap veremeyince okulda arkadaşına şiddet uygulamaya başlar bunu normal gören çocuk sorsanız şiddetin karşınızdaki kişinin canını yakmak olduğunu,zarar vermek olduğunu şuursuzca öfkeli bir davranış olduğunu bilmez, anlatamaz onun aklındaki annesinin gördüğü şiddettir ve bu şiddete karşılık vermeye gücü yetmediği için okul da gücü yettiği arkadaşına uygulamaya başlar.

 

 

Şiddet şiddeti doğurur. Ne kadar doğru bir cümle.

 

Subliminal mesaj olarak çocuğun bilincine yerleşen şiddet gün geçtikçe büyür, artar,ve derin yaralar açmaya başlar.

 

Çocuk kendini güçlü hisseder ve bir konuda kendini başarılı hissetmeye başlar buna övgü beklememektedir. Çocuk kendi kendini her uyguladığı şiddette över, mutlu olur evdeki mutsuzluğunu uyguladığı şiddetle zirveye taşır .

 

Zaman içinde iyileştirilmeyen tedavi edilmeyen  bu sağlık problemi çocuk açısından çevrenin genişlemesiyle ve tanışılan yasaklı madde ya da tehlikeli araç gereçlerle pekişir ve şiddetin boyutu büyümeye başlar.

 Okulda kendisi gibi şiddete meyilli arkadaşlar bulur akran zorbalığına başlar. 

    Birbirini kovalayan sorunlar büyür, sosyal medya da bunun üzerine eklenince çocukların şiddete olan merakı artar ve topluma birçok tehlikeli tabiri caizse canlı bombalar yetiştiririz . Toplum olarak görevimiz bu tarz çocukları dışlamak yerine kazanmaya çalışmak. 

 

Çocuklarımızı spora ,okumaya, yararlı aktivitelere yönlendirmeliyiz .İnternet kullanımlarını denetlemeli ve sınırlandırmalıyız.Aile Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte hareket ederek" Her Aile'nin bir psikolojik danışmanı var "projemizi hayata geçirmesini bekliyoruz .Bu sayede aile içi şiddetin ve çocuklarımızın şiddete yönelmesinin önüne geçebiliriz.

 

Sadece şiddet değil pedofili ,psikopat özellikli şizofren gibi hastaların hangi hane bölge mahalle de yaşadıklarını tespit ederek tedavileri bakımından destek vermek ya da hangi hastanın tehlike oluşturduğunu anlamak doktorlarımız sayesinde gerçekleşecektir.Psikolojik sağlığı bozulan her bireyin yardıma ihtiyacı vardır.Bu yardımlar sadece sağlık yardımları değil,ekonomik yardımlarda olmalıdır.Ekonomik çöküntü yaşayan her bireyin psikolojisinin bozulma şansı vardır.  Destek verilmediği takdirde konunun boyutu büyüyecek ve gelecekte karşımıza çocuk, kadın ,hayvan istismar ve cinayetleri olarak karşımıza çıkacaktır. Gelin hep beraber projemize sahip çıkalım her aileye bir psikolojik danışman oluşturalım .

 

    Çocuklarımızı sık sık denetlemeli gelişimlerinde ki sorunları farkedip önlem anlamalıyız.Bizler duyarlı ebeveynler olursak sağlıklı çocuklar yetiştirerek istismar ve cinayetlerin önüne geçebiliriz . Bu köşe yazım da sadece bir noktaya değinerek farkındalık yaratmak istedim.Konu çok yönlü ve detaylıdır.Kadın çiçek çocuk tomurcuktur.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.