19.12.2023 09:40:00

Zeynep ÇAĞLAR

 

KADIN ve MAKYAJ..!

Makyajın bugünkü amacı daha güzel  ve kusursuz görünmek olsa da ilk ortaya çıkış sebebi  daha farklı. Bilenen ilk kanıt milattan önce  Eski Mısır’da ortaya çıkmıştır. Hava koşullarından korunmak için yüzlerine kremler sürmüşlerdir.

 Sonraki dönemlerde ise burjuvalık göstergesi olmaya başlamıştır. Yıllar içinde ise yüze sürülen boyalar ile  kusurları kapatıp güzel  yönleri ortaya çıkarmak olarak tanımlanmıştır.

Günümüzde iş kolu olarak da önemli ve güçlü bir yer edindi  ‘’Makyaj Sanatı ve Sanatçıları ‘’kendine .

Şimdi biraz güzelliğine önem veren kadınlar için  makyaj çeşitlerini biraz tanıtalım .

Ten makyajı sadece tenin ön planda olduğu gözlere bir işlem yapılmayan yüzün renk eşitsizliğini gideren yüze biraz renk veren bir makyaj türü. Göz makyajı işin içine girdiğinde biraz daha iş şekilleniyor.

 Davet özel gün gece makyajı buğulu gözlerin ön planda olduğu Smokey ,  sadelik ve  asaletin temsili Gelin Makyajı , gözleri büyük ve önplanda gösteren Cut Crease ,  günlük kullanım için yapılan Günlük Makyaj  günümüzde kullanılan makyaj türlerinin başında gelir.

İşi şansa bırakmak istemeyen , zamanını  makyaja ayıramayan  fakat her an makyajlı görünmek isteyen kadınların yardımına ise Kalıcı Makyaj yetişiyor. Kalıcı makyajı yaptırmak isteyenlerin ise hijyen kurallarına uygun , işin uzmanı birine yaptırmaları oldukça önemlidir.

ZEYNEP ÇAĞLAR


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.