13.10.2020 09:57:14

Nalan Savaş

Kadınların Cefası..!

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde hep birlikte kahroluyoruz.

Daha önceki yazılarımla da kaleme aldığım satırlarla mesaj gönderdiğim cümlelerimi kadına yönelik şiddetin her geçen gün vahim tabloları karşısında tekrar ifade etmemin yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilecek en önemli set, hiç şüphe götürmez aile içi eğitimdir.

Çocuklarımıza anne ve baba olarak aile içi eğitimi vermekle sorumlu bir ebeveyn olarak yükümlüyüz.

En çok ta bu görev annelere düşmektedir. İlk eğitim anne kucağındaki ninnilerle başlar, her söylenen sözcük çocuğun kişiliğine konan bir tuğladır.

Çocukların karakteri bildiğiniz üzere %75 i 0-6 yaş grubunda başlar. Anne ve babayı rol model alan çocuk en çok ta bir olay ve durum karşısında ebeveynlerinin neler yaptıklarına, tutumlarına dikkatlice bakar ve izler.

Öyleyse üzerimize düşen büyük sorumluluklarımızın farkında olarak sevgiyle çocuklarımızı yetiştirelim.

Aileden alınan eğitimin, kazanılan bilgi ve davranışın diploması; şahsiyetli ve erdemli bir kimliktir…

Lakin kadına şiddete yönelik yasaların kesinlikle ve kesinlikle yeniden revize edilmesi gerekmektedir. Yasalarda yapılan bazı değişikliklerin faydası muhakkak olmuştur fakat yeterli midir?

Bir adam boşandığı eski karısını öldüresiye dövüp hatta başına silah dayayıp; silah tutukluk yapmasa öldüreceği bir kadın olmasına rağmen, bu suçtan tutuklanıp daha sonra mahkeme tarafından iyi halden serbest bırakılıp sadece aldığı uzaklaştırma kararı mevcut. Bu kararda 500 metre sınırındaysa bu konuda yasaların acil düzenlenmeye ihtiyacı vardır.

Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bir kadın bir anne olarak; her gün televizyon kanallarında kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri izlerken, vicdanları ve gururları yaralanan insanlar için kadına yönelik şiddetin daha ağır bedelleri olmasını istiyor ve diliyorum.

Kadın olarak her güne eksilerek başlamak istemiyoruz. Sevgiyle kalın…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.