Hacı Beytullah MUTLU

Tarih: 16.09.2024 13:45

Kahvaltı Gerçekten Neden Günün En Önemli Öğünü?

Facebook Twitter Linked-in

 

Kahvaltı Gerçekten Neden Günün En Önemli Öğünü?

 

Şimdiye kadar kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söyleyenleri duymuşsunuzdur. Ancak bu, milyonlarca Amerikalının ve dünyanın dört bir yanındaki insanların kahvaltıyı atlamasını veya yalnızca bir içecek kahve içmeyi tercih etmesini engellemiyor. Gerçek şu ki, kahvaltı gerçekten de günün en önemli öğünüdür ve kahvaltıyı günlük yaşamınıza dahil ederseniz çok daha sağlıklı bir beslenmeye sahip olursunuz. 

 

Kahvaltının adı haklı olarak, hızlı kahvaltıdır. Uyuduğunuzda en az 6 ila 9 saat boyunca yemek yemiyorsunuz ve eğer önceki gece akşam yemeğinden bu yana yemek yemediyseniz bu süre daha da artıyor. Bu nedenle kahvaltı, çok uzun bir süre boyunca ilk kez bir şey yiyeceğiniz zamandır. Proteinler gibi bazı besinler vücutta depolanamaz ve bu nedenle mevcut değildir, bu nedenle vücudun bu tür besin maddelerinin "düşük" seviyelerini yenilemenize ihtiyacı vardır. Kahvaltı ateşi yakan kibrit gibidir. Sabahları vücudunuz için gerçekten çok önemli bir enerji kaynağıdır.

 

Sabahları kahvaltı yapmak aynı zamanda bazı hastalıklardan ve hastalıklardan korunmanıza da yardımcı olur. Örneğin, şeker seviyeleriniz muhtemelen saatlerce yemek yemediğiniz için dengesizdir, bu nedenle kahvaltı yapmak vücudunuzdaki şeker miktarını dengeleyerek diyabetin önlenmesine yardımcı olur. Sağlıklı bir kahvaltı yapmak aynı zamanda midenize yiyecek sağlamanıza da yardımcı olur, böylece çok aç olduğunuz için öğle yemeğinde fazla yemek yemezsiniz. Aşırı yeme, kalp hastalığı da dahil olmak üzere pek çok sorunu beraberinde getiren obeziteye yol açar. 

 

Yumurta, meyve veya kepekli tahıl gibi sağlıklı kahvaltı yiyecekleri de kişinin gün içinde ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin çoğunun iyi bir kaynağıdır. Eğer sabahları bunları yemezseniz, günün ilerleyen saatlerinde bu kaybı telafi etmeniz zor olacaktır. Uygun miktarda besin olmadan vücudunuzun düzgün çalışmayacağını unutmayın. Sağlıklı bir kahvaltı yaptığınızda, günün geri kalanında da daha sağlıklı yiyecekler seçmenizi sağlar, böylece vücudunuz için gerekli olan doğru besinleri almaya devam edersiniz.

Her gün kahvaltı yapmak için sabahları 15 dakikanızı ayırmanız, beslenmenizde gerçekten büyük bir değişiklik yaratabilir. En iyi durumda kahvaltınız en az üç farklı besin grubundan besinleri içerecektir. Örneğin tam tahıllı tost (ekmek besin grubu), fıstık ezmesi (protein besin grubu) ve muz (meyve besin grubu) yiyebilirsiniz. Bunu bir bardak sütle tamamladığınızda dördüncü besin grubuna bile ulaşmış olursunuz. Sağlıklı olmak için kahvaltının her gün ağır bir krep ve sosis yemeği içermesine gerek yoktur ve hatta tek bir parça meyve veya çörek almak, öğünü tamamen atlamaktan daha iyidir. Kahvaltı sağlığınız için önemlidir!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —