11.07.2015 21:59:33

İnci Yeşilyurt

 Bizim millet enteresandır.

Eh, bu durumda siyaset ve siyasetçisi de enteresan olacak.

Hele siyasetçi eşleri küllüm enteresan.

Hangisi eşinin siyaset yapmasından memnun dersiniz?

Bence çoğu değil.

Evde adam yok. Koca diğer erkeklerle yaşıyor. Sende sana biçilen rol gereği diğer kadınlarla…

Benim derdim bu değil. Derdim. Tüm ailelere örneklerle bilgi vermek.

Toplumumuzda kadın şık giyindi mi? ‘Maşallah, kocası ne iyi bakıyor’, şık giyinmediği zaman ‘Vah garibim adam çektiriyor’ denir.

Kimse çıkıp ta ‘canı öyle istemiştir’ demez. Düşünmez. Yakıştırmaz.

Hele siyasetçi eşlerini hep şık görmek isteriz. Toplumu temsil ettiğini düşünürüz.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşini izliyorum. Bir de kocasını. Bence, eşinin siyasetçi olmasını pek istememiş bir kadın modeli olduğunu düşünüyorum. Kocası ilk günlerde ki kadar iletişim hatası yapmıyor, gün geçtikçe daha gelişmeye istekli gibi. Ama önünde daha çok uzun yol ve eksikleri var. Özellikle hitabet konusunda. Ama eşi hep isteksiz, hep ev kıyafetlerinde…

Partinin görüşü ne olursa olsun halk siyasetçiyi şık görmek istiyor. ‘Ben giymesem de o giysin’ diyor.

‘Halktan biriyim’ imajını kıyafetle sunmak eskidi. Hatta komik kabul ediliyor günümüzde. Aynen milyonlar alan hocanın tv programında yokluğu övüp, program sonrası lüks araca binmesine benziyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi hala, üniversiteye devam eden öğrenci gibi giyiniyor.  Güven vermiyor. Kadın olarak beni temsil edebileceğini düşünmüyorum.

‘Sen icraata bak.’ ‘O onun tercihi’ derseniz,’ siyasetçi şahsi tercihini kıyafette bile halkın beklentisine göre ayarlamak durumunda’ derim. Takım elbiseli dilenci gördünüz mü hiç? Her işin kıyafeti var azizim.

Siz bir partiyi, partilileri temsil ediyorsunuz. Biraz spor yap, kendine bak, konfeksiyon yerine diktirtiver birkaç parça.

MireilleMathieu’ ya benzer saçları acilen değişmeli. Ondan iki yaş küçük olup, aynı jenerasyon olmanız, o günlerde kalmanız ve aynı imajı uygulama gayretini gerektirmez.

İnsanlar dış görünüşü ile karşılanır düşüncesi hala geçerli. Aile içinde de, siyasette de…

Size bu örneği niye verdim biliyor musunuz? Aileniz elalemin diline düşmesin, eşinizin işine, konumuna göre giyinerek kapı önüne çıkın diye.. Evde isterseniz çıplak dolaşın kime ne?

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.