1.11.2018 19:19:57

Mehmet Fatih YILDIRIM

KILIÇDAROĞLU’NUN İNCE PLANINDA 2 PERDE BAŞLIYOR..!

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde o dönem köşe yazımda da belirttiğim gibi  Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin seçimi kazanamayacağını bildiği için  Mustafa Sarıgül gibi aday yaparak karşısındaki rakibini egale etmek istediğini yazmıştık. O dönem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını söylemiş ve Muharrem İnce’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyununa geldiğini ifade etmiştik.Bu süreci en iyi anlatan cümle ise gündemden de uzun süre düşmeyen Aday tanıtımında Kılıçdarooğlu’nun ‘’Gel Bakalım Muharrem’’ sözleri olduğunu seçimin ilk başlarında gördük.

Peki ne oldu ? Muharrem İnce seçimi kaybetti.Fakat genel Başkan olma talebini tekrar dile getirerek ısrarcı olmaya devam etti.Ama unuttuğu bir şey vardı ki CHP’deki tek adam rejimi istemediği sürece Muharrem İnce Genel Başkan olamazdı.

Muharrem İnce’nin İstanbul’u kazanan Türkiye’yi Kazanır çıkışı ile Belediye Başkan Adaylığına göz kırpan sözleri ile Kemal Kılıçdaroğlu 2.İnce Planını hayata geçirmeyi planlıyor.

Muhtemelen temayül yoklamalarında İnce’nin isminin öne çıkması için uğraşacak. Çünkü Ak Parti adayının kim olursa olsun kazanacağını düşündüğünden İstanbul’da da Muharrem İnce’ye mağlubiyeti 2.kez yaşatacak ve o meşhur ‘’ Adamlar Yendi de yeni yendi de yendi’’  sözlerini artık Muharrem İnce söyleyemeyecektir. Çünkü hem Kılıçdaroğlu hem de İnce aynı kaderi sayılar farklı olsa da birkaç kez yaşamış olacaklar ve İnce’nin  defteri kapanmış olacak.

KILIÇDAROĞLU 1 TAŞLA 2 KUŞ VURMAYA HAZIRLANIYOR..!

Tabi Cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi İstanbul Belediye Başkanlığı adaylık süreçleri birbirinden biraz farklı. Kılıçdaroğlu’nun bu noktada İnce’yi aday gösterme konusunda biraz zorlanacağını söyleyebiliriz. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminde parti Yöneticilerinden aday adayı yokken Belediye Başkanlığı için bir çok isim şimdiden aday adayıyım açıklaması yaptı.Bu konuda Kılıçdaroğlu nasıl bir yol izleyecek bilemem ama Adaylık için ismi geçen en güçlü isimlerden ve Kılıçdaroğlu’nun ileri de olası diğer bir rakibi Gürsel Tekin’i  aday yaparak bir taşla 2 kuş vurabilir. Hem İnce’ye teşkilat istemedi diyerek aday yapmaz ve partiden sana destek yok mesajı ile ikinci bir darbe vurabilir hem de Gürsel Tekin’i kaybedeceği bir seçime sokarak daha rakip olamadan kurtulmuş olur.

Zaman her şeyin ilacı ama Chp’nin adayı kim olursa olsun Ak Parti hem İstanbul hem de Ankara’da seçimin tekrar galibi olacaktır. Bazı Köşe yazarlarının İstanbul’u Chp kazanır görüşleri ise sadece kendi gönlünden geçenlerden ibaret olmakla beraber saha da hiçbir karşılığı yoktur. Her seçimde gönlünden Ak Parti’nin kaybetmesi geçen bu kişiler vatandaşın içinde olmadıkları sürece ve sadece kendi görüşlerini paylaşan kitleler ile sohbet ederek kanaate varmaları her seçim sonucunda üzülmelerine neden oluyor.

İşte ben de her seçim akşamı onların bu duruma üzülüyorum..!

Selam ve dua ile…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.