2.07.2021 10:54:04

Elif SİRKECİ

Kimsin Sen?

Her sabah uyanıp hiç bitmeyecek bir dünya koşturmasının içine uyanıyoruz. Gün içinde yaptığımız tüm amelleri şahitlendiriyoruz. Peki ya niyetlerimiz?

Kalbimizin içinde gönül, gönlümüzün içinde de adına 'süveyda' denilen siyah bir nokta vardır. Varlığımızın özü hakikatidir bu nokta.
Varlık kimliğimizde hangi donanımlar var? Biz kimiz aslında? İşte bizi biz yapan tüm sırrımızın içine hapsolduğu noktadır süveyda...

Felsefe de psikoloji de ve birçok bilim alanında hep araştırmalar yapılmış vicdan, merhamet gibi insani insan yapan değerler sonradan kazanılır mı yoksa doğuştan mı vardır? Pek çok araştırma sonradan kazanılabileceğinde hem fikir olmuştur. Bence insan sonradan hiçbir değeri kazanamaz. İnsanın özü ne ise insan o dur. Toprağa ekilen hangi tohumsa çıkan mahsul o olur. Siz o tohuma fazladan bakım yapın gece gündüz başında bekleyin dualar okuyun o tohumu değiştiremezsiniz. Maydanoz ekerseniz hasat zamanı buğday bekleyemezsiniz. Toprağa ekilen tohumlar bile kendi kimliğinden nasıl ödün vermiyorlarsa biz insanlar nasıl oluyor da kendi cevherimizin değişebileceğini düşüyoruz.

Senin süveydanın içinde hangi sırlar var?
Senin cevherin ne?
Hakikatin ne?
Gerçekten iyi niyetli misin?

Gün içinde birçok insanın kalbine kaderine dokunuyoruz. Kimi zaman doğrular kimi zaman yanlışlar yapıyoruz. Kendimize dönüp baktığımızda biz hep haklıyız biz hep doğruyuz değil mi? Biraz üstünde düşünsek mutlaka haklı çıkacak sebep buluruz. Hiçbir şey bulamazsak ineriz çocukluğumuza bize de neler yapıldı biz de neler yaşadık böyle gördük der yine bir şekilde sıyrılırız vicdanımızı sızlatabilecek durumlardan.

İnsanı insan yapan en kıymetli değerler bence merhamet ve vicdandır. Hatta Peygamber efendimiz buyurmuşlardır ki 'Merhameti olmayanın imanı da olmaz '
Ne kadar korkutucu değil mi? İmanı olmaz....

Son zamanda tüm insanlığın geçirdiği imtihanlar büyüyor. İnsan insana bırakın kalbiyle dokunmayı gözleriyle bile dokunamaz oldu.
Gitgide vicdanımız merhametimiz azalmakta. İnsanlığın bile kabul edemeyeceği çocuklara, kadınlara yapılan çok çirkin olaylara şahit oluyoruz. Peki, ne yapıyoruz?
Her akşam vicdan yorganınızı rahat çekebiliyor musunuz üstünüze?
Gerçekten merhametli olduğuna inanıyor musun?
Sadece kendin evin, eşin, çocuğun için değil tüm insanlık için dua ediyor musun?
Elinin uzanabileceği her yere uzanmaya çalıyor musun?

Kimsin sen?

Gitgide kalbimizdeki siyah noktalar büyüyor. Zaman geçtikçe belki her yerini saracak. Kendi iç dünyamıza dönmeli cevherimizi parlatmalıyız. Baktığımız yeri görmeye çalışmalıyız.

Eğer içinizde sızlayan bir vicdan varsa ne mutlu size. Besleyin onu. Acısını dindirin. Evet, hakikatimiz değişmeyecek bu doğru ama herkesin hakikati Hakka bağlı olduğu için herkesin içinde mutlaka zerre kadar da olsa iyilik kırıntısı vardır. Onu güçlendirin. Siz değişirseniz dünya değişir. Hepimizin var olmasının sebepleri vardır. Her şey zıddıyla var olur. Evet, kötüler olacak olacak ki iyilerin iyi olduğu ortaya çıksın. Sen hangi tarafta olmak istiyorsun buna karar ver. Beslediğin tohumunu iyi seç. Hasat vakti geldiğinde sen o mahsulü toplayacaksın.

Her gün her an kendine şu soruyu sor

Kimsin sen?

ELİF SİRKECİ


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.