21.12.2015 21:51:55

Behiye Şengöz

 KISSADAN HİSSE...

Adam, Pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğu hala üzerindeydi.Belki biraz rahatlarım düşüncesiyle eline gazetesini aldı.Bütün gün keyfine göre evde oturmaya ve dilediği gibi yorgunluğunu atmaya karar verdi.

Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti. Hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu. Ne diyeceğini düşünürken gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Alelacele dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve dağıttı.

-Bak oğlum bu yırtılmış dünya haritasını doğru olarak bir araya getirebilirsen sözüm söz hemen kalkıp sinemaya gidiyoruz. Sen bu işi yaparken ben de gazetemi okumuş olacağım. Tamam mı? Anlaştık mı?

Tamam, babacığım anlaştık. Her ne kadar anlaşmamızda bu harita işi yoksa da madem öyle diyorsun öyle olsun.

Baba içten içe gülüyordu kendi kendine: 'Ohh be kurtuldum. En başarılı coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez…

Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi.

Babacığım, emir yerine gelmiştir. İşte haritayı düzelttim, artık sinemaya gidebiliriz' dedi.

Adam gözlerine inanamadı ve yaptığı işi görmek istedi. Yapıştırılan parçaları kontrol ettiğinde hayretleri daha arttı. 'Bunu nasıl yaptığını' sordu.

Çocuk şu cevabı verdi:

- Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı.

'İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ.

Baba, 'İNSANI DÜZELTTİĞİMDE DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ..' sözlerini mırıldayarak ayağa kalktı.

Yazıyı okuduğumda çok beğendim bende sizlerle paylaşmak istedim, bugün tüm gün ben de

bu cümleyi mırıldanıcam.. Haydi sizde öyle yapın..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.