20.04.2020 15:17:21

Nalan Savaş

 Koronanın Öğrettikleri..!

Milletçe sıkıntılı süreçten geçtiğimiz malumunuz.

Koronavirüsle savaşırken vermiş olduğumuz mücadelede hepimiz asosyal olmuşken, bu süreç bize ders olmadı mı sizce? Eksik kalan ya da yeterine fırsat bulamadığımız hep ötelediğimiz değerlerimize daha çok zaman ayırdık. Belki de asıl olması gerekenlerin hayatımızdaki önemini öğrendik. İbadetlerimizin kıymetini, ailemizin değerini, önceliklerimizin ne olması gerektiğini daha derinden düşündük. Koronavirüs hayatımızı altüst ederken bizlere her şerde bir hayır olduğunu ispatladı adeta.

İnşallah güzel ve sağlıklı yarınlara kavuştuğumuzda hissemize düşen eksik yanlarımızı tamamlamaya devam edip güneşin parlaklığına kendimizi kaptırmayız.

Özlediklerimize biran önce kavuşup sarılmak için, birey olarak lütfen ama lütfen kurallara dikkat edelim. Ben değil biz olmamız gereken bugünlerde birbirimize nefes olmak bizim elimizde. Bunu unutmayalım.

Unutmayalım ki; koronavirüs çerçevesinde fedakarca mücade eden ve çalışan, ailelerinden ayrı kalan,hergünlerini yoğun bakımda geçiren değerli doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı göstermenin yolu kurallara uymaktan geçer.

Koronavirüs mücadelesinde devletimizin göstermiş olduğu çalışmalar, takipler ve önlemler birçok ülkede örnek gösterilmektedir. Diğer ülkelerde hastanelerdeki yatak sayısı yetersiz olup ağır hastaların fişleri çekilirken, insanlar maske ve eldiven bulamaz iken güzel ülkemizde yapılan hastaneler sayesinde bu zor ve üzüntü veren duruma hastalarımız düşmemiştir.

Geçmişte ‘’bu kadar yapılan hastane ne olacak? ne gerek vardı? ’’diyen zatlar bu basiretsiz tutumlarının hala farkında olmayıp yeni açılacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin de yapılacak olan yolunu ‘’bütçemiz yok ’’diyerek İBB Belediyesi’nin geri çevirdiğini ve bakanlıkça yolun yapılacağını biliyorlar mı acaba? Şükürler olsun ki devletimiz başımızda ve gerekenleri fazlasıyla yapmaktadır.

Bizlerde üstümüze düşenleri yapıp, evimizin baharında kalalım. Yüreğimizdeki bavula dolduralım umutlarımızı, kafamızdaki biletleri tek tek keselim salalarla sağlıklı günler için birer birer.

Biliriz ki dualarımız bize yeter…

Biliriz ki kadere olan rızamız yazana olan sevdamızdan gelir…

En kısa zamanda kavuşmak dileğiyle. Evde Kal Türkiye’m…Birlikte başaracağız…Sevgiyle kalın…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.