19.02.2014 17:18:24

M.Mustafa Karayün

Bu gün meclis listeleri kesin olarak açıklanacak. Bölgemizde ki tüm ilçelerde benzeri durumlar var 30 kişinin yazılacağı listeye 200 kişi talip olmuş, birde aday adayı olmayan fakat listeye girecek olanları eklersek 'ölme eşeğim ölme' demek geliyor insanın içinden. 
Elbet bu kadar aday adayı bolluğunda 200 eksi 30 dersek eşittir 170 küskün eder dışarıdan listeye eklenecekleri de hesaba katarsan en kötü ihtimalle 180 küskün eder ki bunca insanın anası, babası, dayısı, bibisi vardır herhalde 180 çarpı 3 desek al başına 540 küskün en kötü ihtimaldir bu. 540 kişi arkandan atar, tutar, keser, biçer. 
Engel olunamayacak bir durum bu, eğer başkan adaylarının bu küskünlerin gönlünü almak adına bir stratejisi yoksa işleri yaş. 540 kişiden 300 kişi yoğun dedikodu yapsa birer kişi etkilense seçim kaybettirir maazallah. Küskünler nasıl ikna edilir? bunun yolunu bilsem ben belediye başkan adayı olurdum, eğer aday oluyorsan ikna kabiliyetine güveneceksin. 
Eğer Belediye başkanlığına niyetlendiysen kendine güveniyorsun demektir. Eğer cevabını veremeyeceğin sorular varsa çıkmayacaksın bu yola,  eğer insanları ikna edemiyorsan bırakacaksın bu işi, ikna kabiliyeti olmayan, konuşmasıyla insanları mest edemeyen biri belediyeyi de yönetemez, insanlar onu lider olarak da görmez. 
velhasılıkelam konumuz dışına çıkmayalım, küskünler diyorduk. Belediye meclisine girmeye hevesli bu işten nemalanma hedefi olanlar çok kızar çok bağırır. Bu yola çıkmadan önce söz alan ama sonradan bu sözden cayıldığını görenlerde öfkelenebilir.  Fakat davası hizmet olan, bir yere üye olsam da olur olmasam da der ve hizmetini etmeye devam eder. Elbette emek veren hak eden insanlarda yabana atılmamalı. Unutulmamalı ki 30 Mart akşamı bu işi en fazla isteyenler kimse onlar kazanacak bu seçimi. Allah dil, din, ırk ayırmaz en fazla isteyene, en çok yakarana ve çalışana verir istediğini. 
Bu halk da eskisi gibi ben başkana bakarım banane meclisten demiyor haberiniz olsun, kendisini temsil edeceğine inanmadığı insanlara oy vermiyor. 'Kendini temsil etmeye mecali olmayan adamı benim temsilcim olarak belirlersen alırsın kontenjanı' diyor halk, ben demiyorum halk diyor :).

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.