11.03.2023 17:19:00

Sabri ARIMAN

Makam ve İktidar Zehirlenmesi Yaşayanlara..!

Yerel siyasete dair bir iki satır yazmak istedi canım. İçinde Yandaşlık, Gönüldaşlık barındıran; hemşehricilik saiki ile küçülüp siyasetin anaforlarinda kaybolup unutulmak. Yada çok samimi duygularla insanları kucaklamak. Yardım etmek ama garip gurebaya Yardım etmek, yoksa gemisi dolu ve okyanusta yüzenlere çıkar uğruna Yandaşlık etmek değil tabiiki!...Ülkesinin gelecek yüz yıllara taşıyanlarla Gönüldaşlık kuran idealistlerle çıkarı çıkarları uğruna Yandaşlık edenler ayird edilmedikçe hiç kimsenin ülkesi için kazanması mümkün değildir. Yeniliriz yenilirsiniz kardeşlerim. Bulunduğunuz yerde siyasi bir aktörseniz, bulunduğunuz yerde devlet adına millete hizmet etmekle görevli bir aktörseniz. Hemşehricilik bolgecilik adam kayırmacılık haksızlık adaletsizlik yapıyorsanız kaybetmeye mahkumsunuz. Mademki yöneticiliğe siyasi aktörlüğe adaysiniz tavazzu dolu insanları kategorize etmeden insanları aşağılamadan saygı duyarak dinlemeli dertlerine deva olmalısınız. Eleştiriye açık olacak eleştirenleri düşman bellemiyeceksiniz.

      718-755 yılları arasında Merv Türkmenistan da doğup Madain Irak'taki ölen İslam alimi uç yönetici EBU MÜSLİM HORASANİ nin bir tespiti ile bitireyim. 

      ONLAR ZARARLARINDAN EMİN OLDUKLARI İÇİN DOSTLARINI UZAK TUTTULAR. 

KENDİLERİNE BAĞLAMAK VE KAZANMAK İÇİN DE; DÜŞMANLARINI YAKINLASTIRDILAR. 

       YAKINLAŞTIRILAN DÜŞMANLAR DOST OLMADI. HERKES DÜŞMAN SAFLARINDA BİRLEŞİNCE YIKIMLARI MUKADDER OLDU...

       Bu kıssa günümüzün siyasilerinde bilhassa yeni başlayanlarda önemli bir nasihattir. Makam ve iktidar zehirlenmesi yaşayanlar bu vaazı nasihatten beridir. 

         Beğenen beğenmeyen herkese sevgilerimi gönderiyorum.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.