10.12.2023 18:41:00

Sabri ARIMAN

Milletin hakemliğine az kaldı...

Yerel siyasetde millete, milletin hakemliğine az kaldı. Aday adaylık müracaatları aşağıda bitti, yukarıda değişebilir. Şimdilerde meclis üyelikleri için muracaatlar yapılıyor yada oda bitmek üzere. Yasal olarak değil herhalde parti kararı gereği. Sevgili dostlar bendeniz çok büyük kitlelere hitap etmediğim için,dostlar diye hitap ediyorum. 

Beylikdüzü nde dördüncüsü yapılıyor yerel seçimlerin. İlk seçimi az farkla Akparti almış, sonraki iki seçimi chp almış genç ilçemizde. Bundan evvelki seçimlerde onbeş yirmi aday adayı olur idi Akparti de bu seçimde dört yada beş kişi aday adayı olmuş. İyi bir Cumhur ittifakı seçmeni olmama rağmen kaç kişinin meclis üyesi aday adayı olduğunu bilmiyorum. Bu dönem ilçe siyasetini elinde tutanlar partiyi dışarıya kapatmış, küçük olsun bizim olsun düşüncesi ile hareket eden siyaset arenasının figüranları olarak karşımıza çıkıyorlar. Ancak bu kategoriye girmeyen çok değerli kardeşlerimi tenzih ediyorum. Yönetimlerde kadın yada erkek sesi çıkmayan çok değerli insanlarımız var. Bilsinlerki onları seviyor takdir ediyorum ediyoruz. 

Elli beş yıllık siyasi ve sosyal hayatımda; dünyanın üyesi en çok olan siyasi kurumu Akparti'de; oylarına talib oldukları insanları beğenmiyorlar. Dinlemeye bile tahammül edemiyorlar. Kendini beğenmişlik, kendini hikmetli vehmine kapılmışlık almış başını gidiyor. Halkla hiçbir etkinlikte birlikte olmayanlar. Sırıtarak yada basit hediye ile esnafların kapısını çalanları ibretle, hayretle izliyoruz. 

Lüksün, şatafatın kalp gözlerini kör ettiği insanların meclis üyeliklerine aday adayı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ne kadar kişinin aday adayı olduğunu bilmiyorum ama; bulunduğu resmi makamdan kanun gereği istifa ederek meclis üyesi adayı olan kimi insanlar birinci sıra pazarlığı bile yapıyorlarki, bu işe yıllarını verenlere büyük haksızlık oluyor. Üstelik daha aday olmadan daha seçilmeden. Sevgili dostlar ben genellikle yazılarımı sohbet havasında ve tesbit ettiklerimle yamaya gayret ediyorum. Hiç bir beklentim yok. 

Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve Devlet Bahçeli beyefendinin cumhur ittifakının: ülkemin geleceği için önemini bildiğimden bu birliğin idrakinde dolu adamların kademelerde görev almasını istiyorum. Lüks mekanlarda geyik muhabbeti ile vakit geçiren tuzu kuruların bu kritik dönemde bize katacağı fazla bir şey yok. 

Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin biriktirdiği manevi sermayeyi kafe köşelerinde bitirenlerden ne Akpartiye,ne ülkemize nede millete hayır gelmez. Bil cümle duygusal takılmıyorum, kimseden bir şey istemiyorum sahadaki tespitlerim bunlar. Temayül yoklamalarindaki pis kokuları yazmıyorum bile. Onları Rabbime havale ediyorum. Beylikdüzü nden Beylikdüzü için yazdım. Önümüzdeki günlerde Beylikdüzü nden Rize'em için yazmaya gayret edeceğim. Yüce Rabbim 'e emanet olunuz.


Mehmet erdil
15.03.2024 11:52:35
Kanaatim odur ki, bu kıymetli adam beylikdüzünün güzel donanımlı akil bir kanaat önderidir.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.