19.08.2024 10:14:00

100

Mustafa KAPLAN

 

MUCİZELER..!

Kalp gözü kapalı, basireti bağlı, inadı sınır dışına taşımış kişinin önüne Allah'ın varlığını İspat ile ilgili  bütün delilleri toplayıp döksen; o yine inançsızlığında direnecektir... 

Acaba diyorum, bir tek ağacın yaprağındaki o rengi, o canlılığı dünyanın en güzide alimleri yan yana gelip o yaprağın Tıpatıp aynısını yapabilirler mi..? 

Arı'nın bal; böceğin ipek yapmasındaki o harika yaratılış tarzı, şuuru olan bir insan için Allah'ın varlığı ile ilgili güzel argümanlar değil midir..?

Acaba Arı hangi kimya ;diğer böcek hangi tekstil fakültesi'nde okudu ; buna verilecek bir cevap var mıdır..? 

Hadi bunları geçtim, peki ya elementler deki mucizelere ne demeli...

Mesela Hidrojen(H): Yanıcı bir madde ve gaz halindedir.

Oksijen(O): Yakıcı bir madde ve gaz halindedir.

Bu iki elementin tepkimsel birlikteliğinden (H2O)  Su oluşur. Su söndürücü bir maddedir. Aynı zamanda fiziksel hali sıvıdır.

Örnekler çok fazladır:

Klor(Cl): Zehirli gaz mikropları öldürmek için kullanılır.

Sodyum(Na): Sabun ve patlayıcı yapımında kullanılır.

Bu iki element tepkimeye girdiğinde (NaCl) sofra tuzunu oluştururlar.  Zehirli bir elementle patlayıcı bir element birleşiyor ve oluşan maddeyi biz sofrada tüketiyoruz. Şimdi buna Allah'ın mucizeleri dememek yine Allah tarafından bize bahşedilen ak'la bir hakaret sayılmaz mı!


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.