13.09.2024 15:48:00

115

Ayhan BAYRAM

NARİN...

Günlerdir hemen heryerde Narin cinayeti konuşuluyor,haberler,uzmanlar,youtube kanallarında konu enine boyuna tartışılıyor.Adeta herkes dedektif gibi vakayı çözümlemeye çalışıyor,hepimizin kafasında türlü sorular...Şahsi görüşüm, vakanın sıradan bir cinayet/istismar olmadığı..Bu olayın benzerleri çok daha kısa sürede çözümlenmiştir.

Köyde 20 hane var ve kayıp kız çocuğunun izine  küçücük köyde tam 20 gün boyunca ulaşılamıyor(!)

Bir kısım deliller ifadeler,kamera kayıtlarıdır..Ancak cesede ulaşmak için geçen sürede yeni deliller elde edildi mi /burası çok önemli. Şöyle ki;

Basından gözlendiği üzere şüphelilerin kız çocuğunun kaybolduğu güne ait whatsapp içeriklerinin whatsapp tan istendiği ancak whatsapp ın ilkeler gereği paylaşmadığı söyleniyor  ve arama-aranma kayıtları çıkarılmış ancak şüpheliler arama kayıtları ile ilgili olarak suçtan kurtulma amaçlı ifade vermişlerdir.

Peki çok önemli dediğim kısım; hadi  geçmişe yönelik whatsapp ve arama kayıtları,içeriği elde edilememiş, peki  yetkili savcı/ların bir talimatı ile iletişimin tespiti ve fiziki/teknik takip yani sonraki konuşmaların şüphelilerin hatta tüm köyün telefonlarını neden dinlememiştir?

Organize suç örgütlerinin iletişimi/ telefonları dinlenerek tespit edilebiliyor.Teknik takip için 20 gün yetmedi  mi yoksa tespit edildi de  içerikler önümüzdeki günlerde paylaşılacak mı?

Kaybolma ihbar edildiği andan itibaren iletişimin tespiti/olası suç içerikli konuşmaların tespiti için "yasal dinleme" yapıldı mı?Bilgisi olan var mı?

Bu ve buna benzer olaylar(Filistin) de katledilen masum çocukların karşısında Rabbim'e vereceğimiz cevabı düşünüyorum da sonumuz hiç iyi değil. Ülke olarak o kadar kendimizi kaybettik ve insan olarak öylesine bir yozlaşma ki, bu, 

Kıtlık ve belâlarla umarım imtihan olmayız.. 

Sonumuz hiç de iyi gözükmüyor. 

Allah sonumuzu hayretsin. 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.