17.09.2021 16:50:57

Zuhal KİLER

Nesil Nereye, Nasıl Gidiyor?

Yenidünya düzeni bize neler yaptı? Neleri kaybettik? Nelerden vazgeçtik?...

Müslüman uyanık olmalıydı. Bilim ve teknolojiye karşı durarak mı uyanık olmalıydık?

Küreselcilerden kaçarken ulusalcıların eline düşerek mi? Ya da halkı iktidara karşı kışkırtarak halkın devletine güvenini kaybettirerek mi? Hangisi?

Biz kendi aramızda kargaşa çıkaranlarla savaş verirken gemiyi yürüten kaptan oldu bile. Gençlik kan kaybediyor, Müslümanlar nasıl uyanacağını bilmiyor. Bir taraftan radyo ve TVʼlerde ne idüğü belirsiz kişiliksiz, değer yargılarını kaybetmiş, sadakatsiz aile mevhumundan bir haber insancıkların hayatı beynimizi yıkarken diğer tarafta İslam unsurlarını, törelerimizi alt üst eden kimin eli kimin cebinde olduğu belirsiz, ahlakın sükût ettiği güya toplumun kesitinden alıntı filmler. Maalesef ki basiretimizi kaybettiğimiz, içinde kaybolduğumuz bu kaosta yavrularımızı da beraber sürüklüyoruz. Nedenini, niçinini bilmeden, sorgulamadan günü geçiren bir gençlikle karşı karşıyayız.

Taklidi iman ile yani atalarının inancı olduğu için Müslüman’ım diyen biraz altını kurcalarken esasında “çok da inanmıyorum “diyen bir gençlik, tek gayeleri sınava hazırlanmak olarak önlerine konan hazır düşündürmeyen, sorgulamayan, yeni bir şey üretmeyen bilgileri ezberleyen, toplumun baskısı ile çok değerli olduğuna inandırılan meslekleri seçmekle mutlu olacaklarına inandırılan bir düzen, hangi birine nasıl bir duruş sergileyeceğiz, ne zaman birlikte hareket edeceğiz, çocuklarımıza nasıl sahip çıkacağız, eşimize dostumuza ahkâm keserken kendi ailemize dönüp bakmakla geciktik.

Çocuklarımızı o kurstan ötekine gönderdik, önce kimliğini öğretmeden, insani olguları göstermeden, “zarar verme, zarar da görme, üzme ama üzülme de sev say, inadına tutun hayata, sen değerlisin, değer yargılarını unutma

“demeyi ihmal ettik. Onları dijital dünyanın eğitmesine izin verdik sonuç? Sonuç üzücü varoluş hikâyelerini, kimliklerini unutmuş bir nesil geliyor.

Zararın neresinden dönersek kardır diyerek bir an önce UYANMAMIZ dileğiyle.

Rabbimiz! Biz bozguna uğradık, bizi sana ve nizamına dönenlerden eyle...


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.