24.11.2017 11:06:43

Nesrin Masarifoğlu

  ÖĞRETMENİM NE OLUR VAZ GEÇME

Cevabınızı sabırla bekleyerek; tek tekher birinize sormak istiyorum, kim hayatınızda farkındalık oluşturdu? Bugün geldiğiniz noktada, elde etmiş olduğunuz gelir düzeyinde, kazandığınız statüde ya da toplum içerisindeki saygınlığınızda kimlerin payı oldu? Şöyle geriye dönüp baktığınızda kişilik gelişiminizde, sahip olduğunuz değerler toplamında size katkı yapan kahraman kim acaba?
Hangi meslekte olursanız olun hangi şartlarda yaşarsanız yaşayın bu güne gelmenizde sizlere kim mum gibi kendini yakarak ışık oldu. Siz ailenizin dışında kimin kollarında ilim ve irfan sahibi oldunuz. Çok küçük yaşlardan bugüne kadar gelmenizde, şekillenmenizde milli ve manevi kıymetlerimizin bizim için nasıl bir değer ifade ettiğini ilk kim öğretti size?
Size geçmişiöğreterek yaşatan, bugünün şartları içerisinde geleceği kurduran kim? Geleceği kurdururken bir ülkenin ebediyen var olmasını sağlayacak düsturları önceliğine alan bu konuda tüm varlığını ortaya koyan kim olabilir ki?
Birlik ve beraberliğimizin, bütünlüğümüzün, bağımsızlığımızın, varoluşumuzun sembolleri Şanlı Bayrağımız ve onun gölgesinde İstiklal Marşımızı kim ama kim ilk size okuttu? Manevi değerlerimizin bize yüklediği sorumlulukları,  inancımızın gereği güzel ahlakı kimin anlatımlarıyla öğrendik? Milli kimliğimiz, manevi dünyamız ilk onunla şekillenmedi mi?  
Sizi şanlı tarihin sayfalarında gezdirirken, şanlı tarihimizin kahramanları Alpaslanları,  Fatihleri,  Kanunileri iştiyakla anlatırken, yedi düvele galip gelmiş bir imparatorluğu başarıları ve hatalarını  ilk kimden öğrendiniz?
Bir imparatorluğun çöküşü ile dirilen Türkiye Cumhuriyetinin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı kahramanlarınıo günkü heyecanıyla kim anlattı? Onun sayesinde siz bu ülkenin nasıl da bağımsızlığına düşkün olduğunu ezan, bayrak, vatan uğruna nasıl da devleştiğini düşmana her biri kahramanlık destanı yazarak nasıl da galebe çaldığını öğrenmediniz mi?
Ailede aldığınız terbiye ile geldiğiniz okulda kimden dürüstlüğü, yardımlaşmayı, insan sevgisini, kul hakkı diğer bir ifade ile insan haklarına saygılı olmayı kimi model alarak öğrendiniz? Sadece kul hakkı mı tüm canlıların hakkını korumayı hayvanları, doğayı sevmeyi korumayı kollamayı, evrensel değerleri ilk o anlatmadı mı size.
Siz her ders ona baktınız sabrı, hoşgörüyü, kalbe dokunmayı, fedakârlığı, çalışkanlığı, emek ve özveriyi, onur ve şerefi, ideali uğruna canhıraş mücadeleyi öğrendiniz. Sorunlarını sınıfın kapısında bırakan sizinle olduğunda dünyayı unutan kim acaba? 
İlk sizi keşfeden yeteneğiniz fark eden bu konuda size rehber olan, sorunlarınız olduğunda öğretmen, aile, okul üçgeninin en önemli saç ayağını oluşturan, sorun çözme odaklı düşünen kim acaba? 
Çağdaş uygarlık seviyesini yakalayarak, ilim fen ve teknolojide ülkemizi en üst seviyeye çıkarak şu anda toplumların içine düştüğü çıkmazdan ancak eğitimlekurtulacağımıza yürekten inanarak,vizyon sahibi, bizi daima güçlü kılacak bir neslin yetişmesinde katkısı çok çok büyük olan, eğitmek ve öğretmek en büyük ideali olan kim diye sorsam ne cevap verirdiniz?
Kim acaba diye sorduğumuz soruların cevabı tabi ki;  bilgisinin yanı sıra tecrübesi ve mahir elleri ile kişilikleri yoğurup dimağları nakkaş titizliği ile işleyen, bir neslin şekillenmesinde, bir ülkenin geleceğinde, fikri, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde en büyük katkısı olan geleceğin mimarları, örnek ve önder insanlar yani  ÖĞRETMENLERİMİZDİR…..
Sevgili öğretmenim günün kutlu olsun. Omuzlarındaki sorumluluk büyük, biliyorum sorunlar yumağı içindesin ama beklenti çok yüksek Ama sen bunların üstesinden gelmek zorundasın. Coğrafyamızda eğitimden uzaklaşan, eğitimi yok sayan, hurafelerin kucağında kıvranan ülkelerin hali ortada iken; sen sen tökezlersen, Allah korusun vazgeçersen, omuzundan sorumluluklarını atmaya kalkarsan ne olur halimiz. 


NESRİN MASARİFOĞLU

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.