16.09.2017 09:16:48

Ruhi Orhan

Değerli Tüketiciler,

18 Eylül 2017 Pazartesi günü itibariyle 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlıyor.
Okul hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, velilerde, öğrencilerde bir telaş, bir koşturmaca başladı. Ayrıca, yaz tatili nedeniyle İstanbul dışına çıkanların geri dönmesi ile birlikte, İstanbul trafiğinde de hissedilir bir artış başladı.
Okulların başlıyor olması nedeniyle, bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Okul alışverişleri kapsamında bir ürün satın alırken, önce ihtiyacımızı iyi belirleyip, en uygun ürünü araştırıp (değişik yerlerden fiyat ve kalite mukayesesi yaparak) aile bütçemize, gelirimize en uygun ürünü satın almalıyız.
Bu kural, tüm alışverişlerimiz için geçerli olmalıdır. “Çocuğumuzun değil, ihtiyacımızın, aile bütçemizin sesine kulak vermeliyiz” Çocuklarımızın kullanacağı okul araç ve gereçleri ile giysilerinde, insan sağlığı açısından zararlı olmayan ürünleri tercih etmeliyiz.
Üretim bilgilerini, kullanma, saklama, yıkama şartlarını kontrol etmeliyiz.
Satışa sunulan ürünlerin raf fiyatları ile kasa fiyatlarını kontrol etmeliyiz.
Fiyat farklılığı olması halinde, düşük fiyatın uygulanmasını satıcıdan istemeliyiz.
Yaptığımız her alışveriş sonrası mutlaka fatura, fiş almalıyız. Israrla belge istemeliyiz.
Satın aldığımız ürünlerin 'AYIPLI ÜRÜN OLMASI' halinde, 6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN hükümleri gereğince kullanacağımız yasal haklarımız olduğunu unutmamalıyız.
Bu kapsamda, satın aldığımız ürünün 'ayıplı olması halinde' satıcıdan, para iadesi, ürünü değiştirme, onarılma veya bir başka ürün ile değiştirme haklarımız olduğunu, bunlardan birini talep edebileceğimizi unutmayalım.
Satıcının talebimizi kabul etmemesi halinde, TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE (alışveriş tutarı KDV dahil 2.400.-TL’ye kadar Kaymakamlık, 3.610.-TL’ye kadar ise İl Tüketici Hakem Heyetlerine) başvurma hakkımız olduğunu unutmayalım. 
Uyuşturucu bağımlılığı ve buna bağlı olumsuzluklar ile ilgili haberler, hepimizi korkutmakta, geleceğimiz açısından kaygı vermektedir.
Toplum sağlığı ve geleceğimiz açısından, çocuklarımıza, öğrencilerimize hepimiz sahip çıkmalıyız. Onları bilgilendirmeli, uyarmalıyız.
Toplum olarak, uyuşturucu satıcılarına, uyuşturucu kullanımını teşvik edenlere karşı yetkili birimlerle mutlaka işbirliği yapmalı, uyuşturucuya karşı hep birlikte duyarlı olmalıyız.
Okulların açılması ve yaz tatili nedeniyle İstanbul dışına çıkanların dönmesi ile birlikte, İstanbul trafiğinde hissedilir bir artış başladı.
Önümüzdeki günlerde bu yoğunluğun daha da artacağı aşikârdır. Ulaşımda, toplu taşıma ağlarının ve konforunun artması ile birlikte, toplu taşıma daha önemli ve tercih edilebilir bir hale gelmektedir.
Ayrıca, başta kamu taşıtlarını ve toplu taşıma araçlarını kullanan sürücüler olmak üzere, trafikteki sürücülerin kurallara uyması, birbirlerine karşı daha hoşgörülü, anlayışlı olması, trafik açısından en önemli ayrıcalık olacaktır.
Sinyal lambasını kullanmayı öğrenmek, sinyal vermeyi alışkanlık haline getirmek bile, trafik açısından önemli bir kazanım olacaktır.
2017-2018 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını, başarılı geçmesini diliyorum.
Çocuklarımıza bir harf öğreten, onları geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize minnet ve saygılarımı sunuyorum.

Kalın sağlıcakla

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.