14.11.2022 11:21:00

Nalan Savaş

Özentilik..!

Hayatın kıymetini, zamanın değerini bilerek yaşamak hayatımıza pozitif olarak yansıyıp amaç ve hedeflerimizede  emin adımlarla yürümemizi sağlayacaktır hiç şüphesiz…

    Abartıların dikkatimizi dağıtmasına izin vermeden gerçekliğin sadeliğin tarafında yer aldığını unutmadan  yaşamımızı sürdürmek yarınlarımız için sağlık iletişimler adınada olumlu yönde büyük bir katkı sağlıyacağını düşünekteyim…

    Abartılardan kastım bir çok başlığı olsada bence en önemlisi ÖZENTİ…

    Elbette özenmek güzeldir. Lakin  özentilik çizgi ve sınırları bilmediğinizde ciddi sıkıntı ve boyutlara erişebiliyor maalesef.

Mesela başkalarının hayatına özenip hayatını mahveden, kendi hayatına özendiği  başka bir hayata  göre kurgulayıp, beklentileride olmayınca çöküş yaşayan, bunalıma giren, intihar eden insanları medya aracılığıyla yada çevremizde fazlaca gözlemlemekteyiz.

     İnanınki nacizane kendi gözlemdiğim bir çok olumsuz gelişen olay, durum, ve düşüncelerin bir çoğunun altında özentilik var. İşte tamda bu noktada özentinin özemeye gölge düşürmesine izin vermememiz lazım.

Vesselam tehlikeli ve abartılı özentiliklerden uzak durmakta fayda vardır.

 

Özene, özene özümüzü unutmayalım.

 NEREDEN GELMEDİĞNİ BİLMEYEN İNSANLARIN NEREYE GELDİKLERİNİN ÇOK ÖNEMİ YOKTUR…

   Sevgiyle Kalın…

   


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.