3.01.2019 13:30:33

Nilüfer ALBAYRAK

İnsan bir kere yanılmaya görsün. Zamanın getirdiği çelişkilerin içinde bile yaşamaktan zorluk çeken bir tabiatın parçalarıyız. Suikast gibi algılayın derim. İnsan yaşaması gereken bir dünyayı yaşayamamakta ne kadar özgür ifadesi de kullanılsa mutlaka esir olmuşuzdur.

Sözüme başlarken şu ifade diye nitelendirmeyeceğim, ama son olay bana çok komik geliyor. Poşetlerin çöp olduğunu ifade edip sonrada insanlara poşeti satmak kadar mantıksız bir şey olamaz. Hadi diyelim ki bezden çanta aldık güzel… Peki, sorarım size, çöpleri de mi bezden poşete atacağız. Ya Allah aşkına halkı kandırarak, 25 kuruşa satılan poşetten ne kadar medet umacaksınız ki. Zaten geçim denen sıkıntıların olduğu bir zamanda, bu oldu mu hiç! Ya peki çöpümüzü atarken çöp kutularına doldurup konteynerler mı atacağız. Saçmalığın daniskası. O zaman hiçbir gıdayı da tüketmeyelim çöpümüz olmasın. O zaman çöp poşetleri de almayalım dimi.  Buna neden uyanmıyorsunuz! Bazı kesimler evet çok iyi oldu derken, Peki bunu neden göz önünde bulundurmuyor. Sizleri mantığa davet ediyorum. 01 Ocak’tan itibaren insanlar dalga geçiyor el arabaları ve ya evlerinde bulunan poşetleri alıp markete gidiyorlar. Yazık ilerliyoruz dediğiniz ülkede yaptığınız her bir olay bizi 80’li yıllara geriye çekiyor. Batmakta olmayan bir ülkeyi batmış gibi gösterip halkı zor durumda bırakıyorlar.

O zaman bir önerim var. Halkı da zor durumda bırakmayın. Nasıl kâğıt toplayıcılar geri dönüşüm için kâğıt topluyorlar o zaman poşet toplaması da yapılıp geri dönüşüm olsun.

nilTyum


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.