7.03.2014 14:19:45

M.Mustafa Karayün

 Dün sabah gözlerimiz bir katliama açıldı. Nereye baksam bir başkası yatıyor bir kenarda. 'Kanım dondu, şok oldum, bu kadar da olmaz' dedim. Büyükçekmece ilçesi bu sabah yerle bir edilmiş, yırtık pırtık kanlar içerisinde yerde yatan yüzlerce 'afişle' uyandı. İnanılmaz bir şey olmuş, birileri gece sabaha kadar kıtır kıtır afiş doğramış. Milli servettir, emek verildi dememişler ne kadar Ak Parti afişi varsa kesmişler, biçmişler, parçalamışlar. 

Rakip parti sorumluları böyle bir rezaleti asla yapmayacaklarını beyan ettiler, fakat bu açıklamalar yırtılan afişlerin hesabını vermiyor. Vermiyor ama en azından bu işin siyasi bir afiş davasına dönmemesi adına yüreklere su serpmeye çalışıyor. Onlarca Ak Partiliyle karşılaştım 'afişlerimizi kesmişler' diye burunlarından soluyorlardı. Haksızlar mı? elbette haklılar, o afişlerin tasarımından, baskısına, dikişinden, nakliyesine, Montajına bir emek var ortada. Emeğin yanı sıra birde maliyeti var elbette. 

İnsanların parasını çalmaktan hiç bir farkı yok bence bu yapılanın. Fakat bu yapılanın bir diğer açısı da var. Tüm Ak Partililer malum rakibe bilense de işin farklı boyutu olabilir. 30 yıllık Başkan kalkıp da bir partinin afişiyle uğraşmaz gibi geliyor bana. Komplo olma ihtimali var mı? Elbette ihtimal dahilinde. Ülkenin huzurunu, refahını bozmak isteyenler yok mu? elbette var. Çünkü benzeri bir durum Esenyurt ve Beylikdüzü bölgelerinde yaşandı, Esenyurt Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Necmi Kadıoğlu'nun afişleri saldırıya uğradı. Keza Beylikdüzü de bu tarz sıkıntılara maruz kaldı. Bir süre önce de CHP Büyükçekmece adayı Dr. Hasan Akgün'ün afişlerinin kafası koparılmıştı. 

Benim teorilerim şunlar. Birinci ihtimal, Türkiye'yi yöneten koca partilerin temsilcileri Afiş kesiciliği yapıyor, insanların emeğini çalıyor. İkinci ihtimal, birileri CHP, MHP, Ak Parti üçlüsünü birbirine düşürebilmek adına hamleler yapıyor. Yapılan hamleler her seferinde tek parti üzerinden gidiyor. Bu gün CHP'ninkiler kesildiyse bir hafta sonra Ak Partininkiler kesiliyor, bu arada MHP'ninkiler sanıyorum kesilmedi. MHP'li dostlarımıza sesleniyorum dikkat edin galiba sırada sizin pankartlarınız var. Ben eminim ki Türkiye'yi yöneten AK Parti, CHP, MHP üçlüsü böyle bir küçük hesaplarla uğraşmaz. 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.