1.04.2021 17:54:09

Aynur YAVUZ

Şaka Değil, Soykırım 'Doğu Türkistan'

Bir çadıra ya da basit bir  pusulaya sahip olmak, mutfağında birden fazla bıçağı olmak, pasaportu olmak, başörtüsü takmak, camiye gitmek, oruç tutmak, okulda ve resmi dairelerde ana dili kullanmanın suç olduğu bir ülkede yaşamak ister misiniz ? Birde  o ülke öz ve öz yurdunuz olsa bile ...

Evet evet  Doğu Türkistan'dan bahsediyorum

Çin hükümeti tarafından  bu (suç)! unsurlarından bir tanesi  bile bir kişinin toplama kamplarına alınması için yeterli sebep olarak görülmektedir.

Yıllarca Çin Hükümetinin uyguladığı baskılar, zulümler şiddetini artırarak devam ediyor .

2014 yılından itibaren Teröre Karşı Sert Darbe Operasyonu ve ilan edilen “75 Aşırılık Belirtisi”(y)le başlatılan keskin saldırılar, 2017 Nisan’ından itibaren Doğu Türkistan genelinde yoğun bir şekilde kurulmaya başlayan ve sayılarının 1.200’ü geçtiği belirtilen toplama kamplarıyla bambaşka bir noktaya taşındı. Evlerinden, çocuk ve eşlerinden, anne-babalarından, akraba ve arkadaşlarından, işlerinden, okullarından hasılı en sevdiklerinden kopartılan, dünyanın en ağır işkence ve mahrumiyetlerini yaşayan 3-8 milyon Doğu Türkistanlı Çin’in “gönüllü mesleki eğitim kampları”nda soykırıma uğruyor!

Çin’in genel hukuk ilkesi olarak bilinen masumiyet karinesini hiçe sayan “suçu önceden önleme prensibi” ile herhangi bir suçu bulunmayan ve mahkeme edilmeyen milyonlarca insan “ayrımcılık, aşırılık ve terör” suçlamalarıyla toplama kamplarına dolduruluyor, kalabalık hücrelerde sırt üstü yatabilecek kadar bir yer bile bulamayan insanlar, yoğun beyin yıkama faaliyetlerine ve işkencelere maruz kalıyorlar.

Toplama kamplarında keyfî güç kullanımı, özgürlüğün sistematik olarak kaldırılması, kültür ve inançların tahkiri, ideolojik baskılama, insanlıktan çıkarma, taciz, tecavüz, fiziki ve psikolojik işkencelere maruz kalıyorlar .

Eşleri ,erkek çocukları Çin devleti tarafından toplama kamplarına gönderilen evlere Çinli erkek memurlar gönderilerek mahremiyet çiğneniyor .

Çinli memur, Çin hükümetine kaldığı ev ile ilgili  düzenli rapor gönderiyor .

Evin kadınına ,kızına sarkıntılık yapmaktan çekinmiyor .Gözüne kestirdiği kadın evli bile olsa  zorla evleniyor böylelikle Türk ırkını sistematik bir şekilde asimile ediyorlar .

Kamplarda toplanan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz köle gibi çalıştırılıyor .

Dünya sadece seyrediyor .

Gelin bir farkındalık oluşturalım .Çin zulmünü sosyal meyda aracılığı ile  dünyaya haykıralım .

İki cihan Nebisi Paygamber efendimiz 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ' buyurmuşlardır .

Selam ve dua ile

Aynur YAVUZ


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.