2.07.2015 10:12:38

Behiye Şengöz

 Bundan 49 yıl önce Ocak ayında Dünya'ya gelmişim. Mübarek aylardan Ramazanmış doğduğumda babacım hemen adı Ramize olsun demiş o zamanlar 13-14 yaşlarında olan ablalarım aman babacım çok güzel TSM şarkıları söyleyen biri var adı Behiye Aksoy kardeşimizin adı Behiye olsun diyince kırmamış kızlarını ve adım Behiye göbek adımda Ramize olmuş bilmem bununla bir alakası varmıdır ama ben Ramazan ayını çok severim arınırım sanki o 1 ay boyunca ettiğim dualar sanki daha bir kabul olur gibi gelir bana..
Aslında mantıklı olarak şöyle bir düşününce o bir ay bazılarının yaptığı detokslardan rejimlerden daha etkilidir eğer oruç layıkı ile tutulursa ruh ve beden detoksudur. 
Namaz içinde de aynı şey geçerli günde 5 kere ruh huzura erdiği gibi yapılan hareketler vücüdümüz için en güzel spordur..Hele sabah namazının verdiği huzur güne dua ile uyanmaken güzel sabah koşusundan bile iyi gelir ruhumuza.
Öncesinde alınan abdestin eklem yerlerimizi yıkayıp alnımızı kulak içlerini ensemizi ıslatarak aslında vücut ısımızın dengelenmesi için ne kadar faydalı olduğunu düşünmeden edemem ben.
Bunlar benim düşüncelerim kesinlikle buradan dini fetvalar vermek tabiiki haddim değil. 
Diyeceğim şudur efendim güzeldir bizim dinimiz onu hırpalamadan hırpalattırmadan yaşamak nasip olsun hepimize.
Ramazanımızı çok güzel geçirmeyi bayrama huzurla ulaşmayı diliyorum.
Dünya da barış olsun savaşlar olmasın herkes dinini,dilini yaşasın birbirini kırmadan dökmeden özgürce kardeşce yaşasın sonuçta bu  üç günlük Dünya hiç birimize kalmayacak madem ki burada imtihandayız en iyi notu  iyi insan olmaktan almalıyız.
Şimdilik bu kadar efendim hepiniz sevgiyle kalın...

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.