13.09.2024 15:46:00

86

Mustafa KAPLAN

SEN YANMASAN BEN YANMASAM

“Kim bir canı, kısas olmadan veya yeryüzünde bir fesadı olmaksızın öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birinin hayatına vesile olursa, sanki bütün insanları hayatlandırmış gibidir.” (Maide, 5/32)

İnsani telkinatla terbiye edilmemiş bir beynin ; beşeri değer pınarlarında iyi yunmamış bir kalbin sahibinden insanlık adına müsbet davranışlar beklemek, elle gökyüzünde yıldız toplamak gibi imkansızdır.

Böyle menfi vasıflara haiz kişilerin ya rehabilite edilmesi; yahut her an gözetim altında an be an takip edilmesi veyahut toplumdan uzak bir mekânda  izole edilmeye mecbur bırakılması gerekir. 

Günlerdir masum bir yavrunun biri veya birileri tarafından nasıl ve ne şekilde  katledildiğine ağlıyor, bu menfur olayı milletçe telin ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. 

Ne istediler o küçücük masum kızdan..! Kim veya kimler nasıl bir  halet-i ruhiye içinde bu barbarlığı, bu canavarlığı yapabilir anlamak zor.

Şu ana kadar bu katil veya katiller aramızda nasıl barınmış,  bunları hiç mi bilen birileri yoktu. Aile içinde, dışarıda, çevrede;  illaki bunların nasıl yaratıklar olduğu biliniyordu. Yoksa "aman bana değmeyen yılan bin yaşasın" söyleminin rehavetine mi kapıldı onca insan... Hala kimse bu Narin konusunda tek bir laf etmiyor... Böyle suskunluklar devam ettiği müddetçe de nice Narin gibi masum insanlar yok olup gidecekler . 

Birileri birşeyler biliyor ; ama hatır gönül adına susmayı tercih ediyorlar. Tabi bu durum adalet gibi Yüce bir kavramın öznel hissiyat batağında boğulmasına neden oluyor.  Oysa adaletin hatır gönül meselesi olamayacağı, herkesin onun tesisinde müşterek gayret göstermesi gerekir

Nazım Hikmet'in, "Sen yanmazsan, Ben yanmazsam, Biz yanmazsak, Karanlıklar nasıl çıkar aydınlığa..."dediği gibi; bu Yüce kavramın var olması konusunda herkesin bir cesuryürek olması gerekmiyor mu...

Tek dileğim, bu cinayeti işleyen veya işleyenlerin ucu nereye dayanıyorsa dayansın , kimin parmağı varsa bir an önce ortaya çıkarılıp,  mutlaka yargı önünde hesap vermeli, sonucunda en ağır şekilde tecziyesine karar verilmelidir.

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.