31.08.2023 15:42:00

Celal DEMİRCİ

Sendikacılara: Olmasaydınız da Olurdu! 

“Siz Kazandıkça Biz Kaybediyoruz…”

 

Celal Demirci, sendikacılara seslendi…

 

İki yıl önce, 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri esnasında yazmıştım: “Siz kazandıkça; memurlar/öğretmenler olarak biz kaybediyoruz, Sayın Genel Başkanım.” Demiştim.

“2015 Yılından bugüne kadar geçen süreçte Toplu Sözleşme Görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Genel Başkanı olarak Türkiye’deki tüm memurlar adına, Kamu Görevlileri Heyet Başkanlığını zatıaliniz yürüttünüz.” Demiştim. 2016 ve 2017 Yıllarını kapsayan 3. Dönem, 2018 ve 2019 Yıllarını kapsayan 4. Dönem, 2020 ve 2021 Yıllarını kapsayan 5. Dönem, 2022 ve 2023 Yıllarını kapsayan 6. Dönem ve 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Kamu Görevlileri Heyet Başkanı olarak Türkiye’de yaşayan tüm memurları ve emeklileri temsil etme yetkisi sizdeydi. Yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisinin yani 6,5 milyon insanın, aileleriyle birlikte 26 milyon civarı insanın sorumluluğunu taşıdınız.

Süreç, Hakem Heyetinde sonuçlandı. Geçen 5 toplu sözleşmede; Toplu Sözleşme Masasında, Kamu İşveren Heyeti Başkanları sürekli olarak değişti. Masada değişmeyen, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı olarak bir tek sizdiniz. 

Her Toplu Sözleşmeye farklı bir Bakan’la oturdunuz. Sayın Faruk Çelik, Jülide Sarıeroğlu, Zehra Zümrüt Selçuk, Vedat Bilgin, Vedat Işıkhan Bakanlarımız olmak üzere tam 5 Bakan değişti. Bir tek siz, değişmediniz. Kaderimiz de öyle…

Artık, siz göreve geldiğinizde altın kaç liraydı? Dolar kaç liraydı? Asgari ücret kaç liraydı? Profesyonel sendikacı maaşları kaç liraydı? Hesap bile yapmıyoruz. Yapacak mecalimiz de kalmadı. Anlıyoruz… Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Sizin de bir etki gücünüz yok. Teklif, Hakem Heyetinden aynen geçiyor.

Kendinizi de bizi de yormayın artık. Mevcut delegelerinizin sizi ne kadar çok sevdiğini, milyon kez aday olsanız da yine sizi seçeceğini de görüyoruz. Delegelerinizin takdir hakkını sorgulamak ta haddimiz değil. Ama gelin, karşılıklı olarak daha fazla yorulmayalım. Mademki Toplu Sözleşme Sürecin de “Olmasanız da Oluyor” o zaman artık olmayın. Çünkü siz oldukça ve delegeler sizi seçtikçe, siz de bizi temsil ettikçe: Biz, hepimiz kaybediyoruz…

Saygı ve hürmetle…

Celal Demirci


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.