7.02.2018 09:53:59

Mahmut Ağar

 ŞEYİMDE DEĞİL….!!!!!

Daha önce bildiğimiz  “3 Maymun Figürü” Görmüyor,Duymuyor,Konuşmuyor iken günümüzde’’şeyimde değil’’ anlamında ‘cep telefonları‘’Eklendi.
Japon rivayetine göre 3 maymunların adları Mizaru, Kikazaru ve Iwazaru’ymuş.Bir zamanlar  dağın bir yamacında Maymun Kral yaşıyormuş.Bu üç maymun, o kralın danışmanlarıymış.Dağın diğer yamacında da bir şeytan yaşıyormuş.Bu şeytan, kendisini gören ya da sesini duyanları lanetliyormuş, taş kesiliyormuşlar…


Bir gün bu maymunlar, krallarına dalkavukluk yapmak için çiçek aramaya çıkmışlar. Çalı çırpının arasında şeytanla göz göze gelmişler, sesini de duymuşlar.Koşa koşa bir ağacın altına saklanmışlar.Şeytanı gören maymun , gözünü kapatmış, taş kesilmiş.Duyan maymun da kulağını kapatmış taş kesilmiş.Üçüncü de kimseye anlatıp başını belaya sokmamak için ağzını kapatmış; orada taş kesilmiş.Topluma da şu mesaj verilmiş: “Görmezsen, duymazsan, onuşmazsan, şeytan başına bela olmaz, geçinir gidersin.Ve bugüne kadar da 3 maymunları oynayanlar yüzünden gerçeklerle yüzleşilememiş!
3 maymunlar çıkacıdırlar,şarlatandırlar..Sistemin en çok sevdiği en çok kullandığı tiplerdir.Sadece kendilerinde var olan düşüncelere yakın olanların sözlerine kulak verirler. Onları dinlerler ,eleştirmezler, konuşmazlar,emme basma tulumba gibi kafa sallayıcıdırlar,şakşakçıdırlar,şükürcüdürler..


Düşünceleri sabittir..

Değişmesi asla mümkün değildir.Gördükleri her ne olursa olsun sadece inandıklarını görme alışkanlıkları vardır!Duyduklarına inanırlar ve amansız şekilde duyumlarını savunurlar.Konuşmak gerekiyorsa yağcılığı seçerler.Onu göklere çıkarırlar.Toplumsal olaylar karşısında kayıtsızdırlar ancak işaret verildiğinde amacın ne olduğuna bakmadan oraya koşarlar!!Tek duyum tek söylem tek görüm den hareketle önüne çıkan tüm engellere karşı koyarlar.Beklentilerivardır.Yaptıkları herşeyin ödülünü almak isterler.Övülmektenhoşlanırlar.Hele de dinini kullanarak üzerine gittiğinizde kutsal bir varlığa dönüştürülürsünüz.Onlara göre söylemler doğrudur.Yasa ,Kitap, Hukuk kavramları hiçtir.Bunların çiğnendiklerini görseler gözlerini kapatırlar,Ülke aleyhine gelişen tüm olaylara tanık oldukları halde konuşmazlar,Doğrulara kulak tıkarlar..Biz bunları çok gördük biliyoruz ve alıştık derken işte size ”Ortaya, yüzyıllardır bilinmeyen yeni bir maymun çeşidi çıktı.
 


Üç maymun Mizaru, Kikazaru ve Iwazaru’ydu;  dördüncü maymun!! İse cep telefonları‘  
Öncekilerin biri gözünü, biri ağzını, biri kulağını kapatıyordu. Dördüncüsünde hiçbir organik bağ söz konusu olmadan mimikleri ve jestleri bile olmadan etrafında olan bitene karşı elini  şeyine götürerek ‘’bananeyi’oynuyor,her şeye kulak tıkıyor  ,burnunu kıvırıyor, hiçbir şeybilmiyor,hiç bir şeyi umursamıyor,sanal sörf yapıyor,bağımlı olduğu renkli ekranda uyuşuyor, adeta ayrı gezegende yaşıyor.. Üzerinden tank geçse, yer yarılıp göçse, savaşta kan dökülse, vatan,millet bayrak kavramlarına zeval gelse de umursamaz, anlamaz, dinlemez.
Modernleşme dediğimiz kendimizi aşma durumları artık çığırından çıkmış durumunda.
ÜÇ MAYMUN ÜREDİ DÖRT OLDUHerkesin bin türlü yüzü var ve biz hangi maskemizle, hangi oyunun içinde olduğumuzu kestiremiyoruz ne yazık ki. Ve artık bizi çimdikleyecek eski komşular eski dostlar, eski arkadaşlar eski ebeveynler  de yok artık.
Dördüncü maymun çok tehlikeli!!Onlara her yerde rastlamak mümkün!Toplu ulaşım araçlarında,yayakaldırımlarında,yolculuklarda,sınıflarda, yaya kadırımlarında ,direksiyon başlarında,yemekmasalarında,sohbetlerde,Daha doğrusu tüm sosyal yaşam alanlarında bu maymun giderek besleniyor ve büyüyor’O maymun ki android sistemlerinin beyninde açtığı geniş hayal dünyasında geziniyor,oradayiyor,orada içiyor orada eğleniyor,orada oynuyor orada yaşlanıyor,orada gülüyor orada ağlıyor,orada yatıyor ,intihar ediyor orada savaşıyor orada ikamet ediyor.


Bunun dışında bir hayat var mı?Memlekette bir sorun,  bir tehdit var mı?Hayat pahalılığı var mı?Zamlar enflasyon işsizlik artmış mı?Vatan elden gidiyor mu ? Vallahi Billahi ‘’ şeyimde değil’’ dedirten cinsler bunlar!Sakın şaşırma belki ‘’şeyimde değil ‘’lerden biri de  sensin!!
Mahmut AĞAR   
  03.02.2018

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.