27.05.2019 18:49:51

Ayhan BAYRAM

Oruç..?
Yüce Allah'ın öncelikli olarak ekonomik gücü yüksek olan ve bu dünyada madden mükafatlandırmış olduğu kullarının/Yılda bir kere; dünyadaki para gücüyle işlemiş olduğu günahları ve aynı zamanda gözetmek istemediği FAKİR VE YOKSUL kesimlerin çektiği ızdırabı, açlığı, yoksulluğu anlamak ve görmek için kendini manevi olarak güncellemesi için sırtına yüklediği zahmetli ve bir o kadar da Eciri yüksek bir ibadet şekli'dir.
Hatta öyle bir maneviyatı yüksek-ki bunun içerisine bin aydan kıymetli 'KADİR GECESİ'ni yani/seksen yıllık bir ibadet yapma şeklini mükafat olarak vermiştir.
PEKİ
BİZ NASIL ANLAMIŞIZ..?
Lüks salonlar'da-pahallı restoranlar'da-Otellerde şatafatlar içinde aşırı derecede israf şeklinde tüketim yaparak ve Bunu da gözlerinin içine soka,soka ifşa ediyoruz-ki '
Aman Allahım'!!!
Birde buradan siyasileri katarak,belki ilerde menfaat temin ederim diye gücünü (yani bak ben çok güçlüyüm)kullanarak deşifre ediyoruz.
Oysaki...
Bu tüketimi yaptığımız hiç bir yerde,ne gariban var nede yoksul var.Birde bu tür 'GÜYA' oruçluyuz diyerek yoksul kesimin gözünün içine sokarak ORUÇ SEVABI kazandığımızı sanıyoruz.

👉Ben derim-ki;sen sevap kazanmıyorsun.Sadece kendini belirli bir süre aç bırakmışsın.
Birde üstüne,üstlük ağır günah kazanmışsın..
HALBUKİ..?
Şöyle yapsaydınız.?
Gizli bir şekilde ellerinize marketten nevale dolu gıda alıp yeryüzüne dağılarak hangi bölgede YOKSUL ve GARİBAN var,tespit ederek evlerine misafir olsanız!
Onlarla birlikte orucunuzu açsanız.
Sonra varsa ihtiyaçları karşılaşanız ne olurdu.?
'Hem sizler kazanmış olurdunuz'Hemde onların sorunlarını yerinde görerek dertlerine derman olurdunuz..Birde yoksulluğun Ne olduğunu yerinde görmüş olarak/yarın başımıza gelse onun Ne olduğunu bilirdik.
HELE ALLAH KATINDA..
o ecri mükemmel bir şekilde Eda etmiş olurdunuz.
unutmayın-ki 'ALLAH' bizlere iyi kullarız diye bu ekonomik gücü bize vermemiş..
Garibanları gözetelim diye bizi sorumluluk sahibi yapmış.Aslında bilenler için ağır bir meb'al yüklemiş...!
Allah boşuna gariban ve yoksulları gözetiniz dememiştir.Onların hakları vardır mallarınız'da.'Demiştir'
Hem de..

👉Bu büyük bir KUL hakkıdır.
ORUÇ..!
Elle,dille,gözle ve bedenen yapılması gereken bir İBADET şekli olmasıyla birlikte bir hassa
Mallarını fakirlerle paylaşma ayıdır.

👉Demedi demeyin..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.