7.01.2016 15:15:11

Ömer Faruk KOÇYİĞİT

 Siyaset Bir Bayrak Yarışıdır

Ve Her Koşucu Vakti Gelince Bayrağı Arkadaşına Teslim eder.

Evet Beylikdüzü Siyasetinin puslu havasının ardından yeni yılın ilk Bombası Ak Partide İlçe Başkanı Sn. Sabri ESEN'in  Istifası veyahut görevden alması oldu.Aslında bu beklenen ve kulislerde dillendirilen ancak süreç biraz uzayıp birde üzerine 1 kasım seçim sonuçları eklenince kafa karışıklığına sebep olan bir durumdu.Zamanlama açısından yeni bir yıl ve yeni yönetimler parolası işlenmiş olacak ki Aynı zamanda Çatalca ve B.çekmece ilçe başkanları da görevden alınmıştır.

Siyaset böyle bir şey dostlar nasıl ki Mahkeme Kadıya Mülk Değilse siyasetteki makamlar da gelip geçici.Sabri başkanı iyi tanırım ve sever-sayarım.Kişiliği ve davaya olan sadakati ve gayretine de sonuna kadar kefilim, pekiyi sorun nedir? Diyeceksiniz söyliyeyim o zaman, sorun Beylikdüzü'nde siyasetin Omurgasız oluşunda.Hani dedik ya Beylikdüzü'nün puslu Havası işte siyasette maalesef puslu,kirli ve Omurgasız Yapılıyor Beylikdüzü'nde...

Kimin eli kimin cebinde, kim hangi partiye oy verir Muammadır.Ak partide siyaset yapan ve ardından karşı saflara geçen mi dersin,2009 Seçimlerinde belediye başkanlığına V.Küçük'le yaklaşan MHP nin 2014'te CHP ile tango yaparken o dönemdeki başkan adayının Ak Parti saflarına geçmesi mi? Bu örneklerden çoğaltmak mümkün ancak sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

İşte yukarıda zikrettiğim gibi durumlara göre gardını alamayan ve gerektiğinde 'esnek' politikalar sergilemeyen , Göstermelik nezaket ve reveranslar yapmayan düzgün bir adam olan Sabri Başkan bu nedenle eleştirilere düçar olmuştur.Aslında burası Beylikdüzü burda dik duruşa Pirim vermezler Omurgasız siyasetin merkezi olmuş lobilerin ve rantçıların gözdesi olmuş diyesim vardı,diyemedim.

Şimdi bayrağı devrediyorsun Sabri Başkan ve içimizdeki  'İrlandalılar' senin gidişine nerdeyse kutlamalar yapacaklar. Eski kral öldü yaşasın yeni kral diyenler renklerini belli ermeye başladılar. Ben bayrağı taşıdığın dönemde samimiyetine ve gayretine şahidim,sen elinden geleni yaptın Sn.Başkan...

Gelelim tahtın varislerine; kulislerde Vehbi Orakçı, Mücahit Birinci ,Mustafa Günaydın vb. Isimler var bir de bunların yanısıra her bir şeye kendini yakıştıran adını dillendiren kardeşlerimiz var. Şimdi bu görevi kim alır sorusuna kehanet veya ermişlik gösterircesine Yanıt aramak ne haddimize? Ancak şunu söyleyebilirim ki her dönemde adını Kıyıdan köşeden duyurmaya çalışan arkadaşların durumu çok vahim. Şansları ise ancak piyangoda Yılbaşı ikramiyesini kazanmak kadar az , hele ki bilet dahi almamışken.

Görelim Mevla Neyler, Neylerse Güzel Eyler. Kalın Sağlıcakla...


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.