31.03.2021 19:02:27

Burhan ÇINAR

65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı Değil

Siyaset Yapma Yasağı Getirilsin...

Bu gün yasalarımiza göre 65 yaşını dolduranlar yaş haddinden zorunlu olarak emekliliğe sevkedilerek 'sen artık devlet işinde çalışamazsın' diyerek görevden uzaklaştırılırken, aynı memur siyasete girerek yaşı ne olursa olsun milletvekili olabiliyor hatta bakan, cumhurbaşkanı bile olabiliyor. Ne kadar bir çelişkidir değil mi?

Eğer 65 yaşın üstüne siyaset yapma yasağı getirilirse bu ülke, titrek elleriyle imza atmaya çalışan bunama noktasına gelmiş hatta bunamış insanların hegomonyasından kurtarılmış olur. Hem de çocuklar dede sevgisi ile büyüme şansına kavuşurlar. Ülke genç ve dinamik yöneticiler tarafından yönetilme imkanına kavuşur.

65 'inden sonra devlet yönetiminde söz sahibi olabilenlere neden devlet memurluğu yaptırılmıyor anlamak mümkün değil.

Yaş haddinden dolayı genel kurmay başkanlığı yaptırılmayanlar bir bakıyorsunuz ki siyasete giriyor milli savunma bakanı olabiliyor, bakan olabiliyor, hatta cumhurbaşkanı bile olabiliyor. Ülkenin kaderiyle ilgili hayati kararlar alıp ülke yönetiminde aktif rol alabiliyor.

65 yaş üstündekilerin de torun sevmeye ihtiyaçları var. Bırakın hayatlarının son yıllarını torun severek geçirsinler. Kitap yazsınlar, anılarını anlatsınlar, danışmanlık yapsınlar. Ancak ülkenin geleceği ile kaderi ile ilgili aktif rol almasınlar.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.