22.10.2024 15:03:00

74

Hacı Beytullah MUTLU

SONSUZ AŞK

Aşk insanı erdem sahibi yapacaktır. Sevgi sözcüğü muhabbet hissiyatı verir. İnsan her zaman bir zümrüdü ankası olması gerek. Yani olduğu bilinen kavuşması zor. Sevdası belli olmasa da ondan vazgeçmeyen bir aşk türüdür. 

Anka diyorum. Zümrüdü anka. 

Evet aşkın bir çeşididir. Sonsuz aşk. Bazıları sufi olarak bazıları beşer olarak yaklaşır. Peki biz ne olarak yaklaşalım? Onu da ruhumuzun ince derinliklerine bırakalım

Bazı sevdalarımız sınırları aşabilir. Gönül serhetlerimizi ayırmayalım. Muhabbeti kesmeyelim. Ne fark eder sevdamız bakü de ise. İmkansız ise. Vazgeçecek miyiz?

Bırakacak mıyız başkalarına yar olsun?

İnsan sevdasına sahip çıkması gerek. Ayrılmaması gerek. Aşkından vazgeçmemesi gerek. Belki de sevdiğine bir ömür boyu kavuşamayacak ama ondan bir saniye bile ayrılmaması gerekir. İçine yaşaması gerekecek. Dünya merkezinde artık her şey değişti. 

Aşkın muhabbeti çok zordur. Gönül bağı kurmak çok zordur. Sevda ise kolay değildir. Sevmek basit değildir. Hakiki sevginin önünde hiçbir engel tanınmaz.

Mükemmelliğe giden bir aşk hikayesi. Bütün kuşların bütün aşıkların inandığı bir sevgidir. Zümrüdü anka kuşu öleceği zaman yuvasına çekilir ve yeniden küllerinden doğardı. Bizlerin de sevgisi öyle olması gerek yenilerek aynı derece kalması gerekir.

Zümrüdü anka’nın 7 vadisi vardır.

İrade vadisi, aşk vadisi, cehalet vadisi, inançsızlık vadisi, dedikodu vadisi ve ben vadisi.

Bizim için önemli olan ise aşk vadisi.

Aşkın vadisi ; bu vadide tüm kuşların gözünü sis kaplar. Görmüş olduğu şekli ise kuğu olarak görecektir. Öyle sanar. Bülbülün 40 hikayesi var 40 hikaye de gül üzerinedir. 

Önemsemez ise düşünemez hale gelir. Gözleri kör olur. Kapıları kapanır. Kapılar sürmelidir. Gözden kaybolunur.  İradesine sahip olamaz


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.