27.07.2022 10:19:00

Ayhan BAYRAM

Sosyete!


"Bir toplumda yüksek gelire sahip ve üyelerinin de genellikle kendi dışındaki insanlara karşı itici refleksler gösterdiği-içe dönük bir hayat tarzını benimseyen;Eğitimli ve Evrensel değerlere bağlı  ama toplumda kabul görmüş-Milli ya da dinsel değer yargılarıyla da pek ilgilenmeyen kendine münhasır-Prestijli bir gruptur.."


Sanıyorum ki!
Sosyete,belki sahip olduğu zenginliğinden değil ancak;Toplumun değerlerine karşı gösterdiği bu menfi tutumundan dolayı ülkemizin-düşük gelir grubuna giren-Sosyal katmanları tarafından da sürekli eleştirilerek-Ötelenir Ve pek de sevilmez.


Galiba bu da! 
Ülkemizde,yıllardan beridir süregelen ve sürekli pompalanan sosyal bir kin,nefret,ayrıştırma ve kopmanın,nihayetinde-iflâh,ıslâh ve asla teskin olmaz sanal ve marazi bir düşmanlığın da fitilini ateşleyen aşikâr bir nedeni olsa gerek.. 


Öyle ki!
Sahip olduğu doğal,tarihi/kültürel zenginliğiyle iklimi ve kaynaklarıyla(toprağı havası,suyu,ürün ve madenleriyle)hepimize yeten bu güzel ve bol nimeti ülke de;Bu nimeti insanlık adına hasletle hasret ve kardeşçe birlikte-çalışarak,üreterek ve ürettiğimiz katma değeri hakkaniyetle aramızda paylaşmak yerine-yıllardan beridir ki birbirimizin  habire kaşını yarmaya,gözünü çıkarmaya,hayatını  kararmaya çalışıyoruz..


Yani!
Bu ne kin,haset,bu ne hırs ve gazap,bu ne gaf ve adavet;Biri Adam gibi çıkıp söylese de anlasak?
Evet!
Din ve Kin,kefenin iki müsavi gözüdür,ki;Biri insana aklını başına alip-ADAM olmayı öneriyor, diğeri başındaki aklını atıp-HODGAM olmayı dayatıyor sürekli olarak,ki elbette-Tercih Sizin...
Ancak!
İtiraf etmeliyim ki,bu kefedeki"DİN/KIN"mizanını doğru kuramamanın sonucu olarak-benim bu güzel ülkemde;Din'den beslendiği sanılan ama bildiğim Din ögretisiyle(Şekli taklitçiliği dışında ) asla bir alakisi da olmayan yeni bir "SOSYETE" güruhu yani (güya)mütedeyyin ve muhafazakar "DINDARLAR" sınıfı peyda olmaya basladı..
Ve elbette!
Dindar mı,değil mi onu ancak ALLÂH bilir de ve acaba;"DİNDARLAR SINIFI ya da SOSYETESI"hiç olur mu?
Onu da başka bir zaman anlatırız;Neden olmaz Ve de neler olmaz ki babında elbet..
Sevgilerimle..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.