4.08.2015 19:46:42

Koral Kılıç

     Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yolu spor yapmaktan geçer.Spor yapmak, doğru ve yeterli miktarda solunum yapabilme yetisini güçlendirir. 
Spor sırasında terlenmesi sonucunda vücut, toksinlerinden arınır. Spor yaparak yaşlılık etkilerinin çok daha az hissedilir olması sağlanabilir. Spor sonucunda cilde ve saç derisine kan pompalanarak cilt daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır. 
Spor yapan insanların metabolizması daha güçlü olur, daha zor hastalanır ve daha hızlı iyileşme gösterirler. Spor yapan insanın beslenme dengesi de düzelir. Buna istinaden şişmansa kilo verir, zayıfsa kilo alır. Ayrıca bilinen en sağlıklı kilo alma ve kilo verme yöntemi de spordur. Çok çeşitli spor dalları içerisinde başkalarıyla birlikte yapılan sporlar daha tercih edilendir. Çünkü Tek başına yapılan spor aktivitelerini yapmak için kendini zorlamak gerekir ve bu pek çok insana güç verir. Oysa tenis, voleybol, basketbol gibi başkalarıyla oynanan oyunlara veya grup derslerine ya da bir jimnastik kulübünde toplu halde yapılan çalışmalara katılmak daha kolaydır. Ayrıca bu yoldan kişi toplumsal çevresini genişletme, yeni ilişkiler kurma ve birlikte spor yapacak arkadaşlar edinme olanağı da bulur.
 Spor yapan bir insan formunu geliştirdikçe kendine güveni de artar.
    Ayrıca ufak bir dipnot olarak sporu sağlık için ele alırsak, kalbin ve akciğerlerin daha iyi çalışmasını sağlar. Spor yapmak solunum organlarını ve kasları kuvvetlendirir. Spor vücudun erken yaşlanmasını önler.
    Tabiî ki Bu konuda özenle çok dikkat edilmesi gereken ve unutulmaması gereken diğer bir konu ise egzersize başlamadan önce gerekli ısınmanın yapılmasıdır. Isınmadan yapılan spor ve ani efor sarf edilmesinin kalp krizi ve ani ölümlere davetiye çıkardığına dikkatinizi çekmek isterim.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.