17.05.2018 16:16:27

Ayhan BAYRAM

 Îsraîloğulları Dūnyaya Meftun..?


Çūnkū..
Dùn Ataları,Musa'nın(as)dini/Museviliğe karşı-Altın Buzağı'yı mabut-seçerek savaştılar,                                           Bugūnki torunları ise,Muhammedin(ass) mūtemmim dini/Ìslâma karşı dūnya sermeyesini ele geçirerek- parayla/pulla savaşıyorlar;Yani/dūnden bugūne pek değişen bir şey yok..


Dedik ya!
Adamlar dūnya'ya (Parasına/puluna) meftun olarak kendilerine mabut seçip tapınmayı yeğlemişler bir kere ve buna karşı da;Mūslūmanlar, eğer ūzerlerindeki gaflet ataletinden uyanıp/sıyrılarak, yeniden-yaşamak ve yaşatmak şartıyla- kuran ve resulūnūn ahkam ve ahlakına uymak ūzere kendilerine ve Allahındinine /Ìslam dinine/dönmezlerse-ilanihaye Ìstailoğillarına kul/köle olmaktan asla ve kat'a kurtulamayacaklardır..


Ha,..
Eğer isterlerse..
Kendi izansızlıklarından dolayı dūşmūş oldukları derin girdaplarından;Canları sıkıldıkça-deve kuşu misali-kafalarını Ìstail'e doğru uzatıp-çaresiz reflekslerle haykırabilirler..


Çūnkū..
Allah Onlara,her iki dūnya saadetini de bahşedecek öyle bir yūce Ìslam dinini-kurtuluş reçetesiyle beraber vermiş ki,eğer farkedemiyorlarsa;Allah ne yapsın?


Zira O Allah ki adil-I mutlaktır;Muhatabı Onu bilmezse,dinlemezse, ve dahi emir ve yasaklarına uymazsa O neden ve niçin gafil ve nankör muhatabı/Mūslūmanı dinlesin ve imdadına icabet etsin ki??


Hem O yùceler yùcesi Allah kullarına;Siz eğer verdiğim emanete-akıl,izan,imkan ve ihsan erdemliğine-ihanetle nankörlūk ederseniz-Onu başkalarına vererek,Sizi de Onlara tabi ederim-demiyor mu?


Yani..
Siz,ihsan,inam ve ikramımı hiç dūşūnūp/akletmez misiniz;Ey insanoğlu diyor?
Dùşùnùn da/Sonra..
'Demedi demeyin!'
Sevgilerimle..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.