18.02.2016 20:32:56

Behiye Şengöz

 'Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın, demiş Albert Camus. Çok haklı, uzun zamandır Türkiye her gün şehitlerine ağlıyor, kirli oyunlara, düşmanlığa ve cahilliğe bulanmış kin ve nefretin tohumları yeşeriyor, canlar yitiyor, gözyaşları sel olup akıyor. Yeter artık. Tarihsel süreç içinde barış, uzlaşma, hoşgörü, savaş, şiddet, bağnazlık ve terör kavramları birbirine girdi, kafalar karıştı ve psikolojimiz bozuldu. Geldiğimiz son nokta; cennet vatanımızda kuşIar gibi uçmasını, baIıkIar gibi yüzmesini öğrendik ama bir arada kardeş oIarak yaşamayı beceremedik, işte bu acı gerçek tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Oysa hoşgörünün olduğu yere şiddetin gölgesi biIe düşmez. TERÖR, kin ve nefret yedek oyuncudur, yürekte HOŞGÖRÜ, sevgi ve şefkat oImadığında sahaya çıkarlar ve kötülük yaparlar, herkese, herşeye. Einstein'ın dediği gibi; aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İYİ insanlar ve KÖTÜ insanlar. Hoşgörüsü, sevgisi ve şefkati olmayanlar kötü insanlardır, terörden beslenirler, terörü beslerler...'

Lütfen sevgi gününü ardımızda bırakırken bundan sonrasına sevgi ile hoşgörü ile bakalım, önce kendimizi sevelim ailemizi yurdumuzu bayrağımızı kısacası Dünya'yı.. Hepimiz buradan sadece gelip geçiyoruz mühim olan bir hoş sada bırakmak değil mi? sizce de.. Bence öyle...Bir daha ki görüşmemize kadar hepinize huzurlu günler diliyorum.. Tarafımdan çok seviliyorsunuz biline..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.