13.09.2024 15:45:00

100

Mehmet ERDİL

TASFİYELERE AMERİKAN HİBESİ!

 

Aşağıda bahsedilen konular, iki dernekten birinin büyük başarısı ile diğer derneğin başarısızlığı arkasındaki nedenlere bir projeksiyon tutmaktadır!

 

90 lı yıllarda başlayan süreçte , Ordu içinde inançlı kadroların tasfiyesi, kararları yargıya kapalı olan Yüksek Askeri Şura eliyle yapılmıştır!

 

Bu münasebetle, ihraç edilen Subay ve Astsubayların haklarının mücadelesi için kısa adı (ASDER) olan Adaleti savunanlar derneği kurulur!

Ve nihayetinde dernek, iade-i itibar olarak sadece personelin emekliliğini sağlamış görülür!

Asıl, geriye dönük haklar ile Oyak hakkı kalır, alınamaz!

 

27 Mayıs darbesini gerçekleştiren Milli Birlik Komitesi de, 1960 yılında Ordu içinde geniş çaplı tasfiyeler yapmıştır.

İhraç edilen bu subaylar tarafından kısa adı (EMİNSU) olan emekli inkılap subayları derneği kurulur! Dernek Başkanı ve yöneticilerinin tamamı tasfiye edilmiş emekli subaylardan oluşur!

Ve dernek kısa zaman içinde tüm hakların alınmasını fazlasıyla sağlar!

 

1960 Gaddar darbe hükümeti; 7 bin T.S.K mensubu olan personelin haklarının verilmesini kabul etmiş, kaynak ise Amerikadan hibe! olarak sağlanmıştır!

 

Dikkat buyurun Kaynak! Amerika dan ve hibe!

 

Sıkıntıyı bizzat ihraç edilerek yaşamış Eminsu dernek Başkanı ve yöneticileri ile, ihraç sıkıntısını hiç yaşamamış normal emekli olan Asder dernek Başkanı ve yöneticilerinin mücadele anlayışları, tabiatıyla bir olmadığından sonuç farklı olmuştur!

 

 Her ne ise;

 

28 şubat sürecinin T.S.K mağdurlarını bir kez de, 26. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğunun  gazetelerde geçen itirafından dinleyelim!

 

Ne demişti Başbuğ?

 

1998 ve 2007 yılları arasında T.S.K dan atılanlardan bir kişi bile FETÖ’cü değildi!

 

Biz Fetö ile birlik olup diğer dindarları tasfiye ettik!

 

Ayrıca Başbuğ;  -Fetö, Rakip cemaatlerin elemanlarını uzaklaştırmada bizi kullanmıştır” demişti.

 

Bütün bunlar ve daha fazlası bilgilere rağmen, Adalet ve Kalkınma partisi hükümeti Yaşzede mağdurlarının geriye dönük hakları ile Oyak hakkı konusunda hiçbir şey yapmamış olması, tamamı 1630 Subay ve Astsubay olan Yaşzedeleri, büyük hayal kırıklığına uğratmıştır!

 

Bununla birlikte tüm yaşzedeler emeklilik hakkının verilmiş olmasının teşekkürü ve minnettarlığı içinde Asıl geriye dönük ve Oyak hakları konusunda Hükümetin bu yarım bıraktığı hakların verilmesini beklemektedirler!

 

Büyük haksızlık ve mağduriyet yukarıdaki bilgiler ışığında gün gibi ortadadır!

 

Yaşzedelerin memleketin birliği ve dirliğinden yana vatansever oldukları anlaşılmıştır.

 

Top hükümettedir!

 

Yaşzedelerin kıymet ve değeri bilhassa bu günlerde daha iyi anlaşılmaktadır!


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.