12.05.2018 14:48:03

Ruhi Orhan

 SEÇİMİMİ FIRSAT BİLİP ZAM YARIŞINA GİREN, FIRSATÇI ESNAFI

TÜKODER Beylikdüzü Şubesi, Uyarıyor…!!!!

Değerli Tüketiciler,  

       Tükoder Beylikdüzü şubesi, Seçimi de fırsat bilip zam yağmuru yapan esnafı uyarıyoruz, zam yarışına girmeyiniz. Bindiğiniz dalı kesmeyiniz sonra satacağınız tüketici bulamıyacaksınız,

       Denetim görevi üstlenen tüm kurum ve kuruluşların her yıl mübarek Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı süresince aldıkları önlemlerini artırarak devam etmesi beklemekteyiz.

 Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı şerife ulaşmamıza sayılı günler kaldı. Şüphesiz. Ramazan ayının yaklaşmasıyla da tüketicilerimiz Ramazan alışverişlerine yöneldi.                                 

 Ramazan ayını fırsat bilerek her yıl bazı kuru bakliyat, gıda ve sebzelerde, pide ekmek, Et ve              Et ürünleri, anormal fiyat artışlar yaşanmaktadır. Ramazan fırsatçılarına izin verilmemesi gerekir.

    

   Ramazan ayında alışverişlerin daha çok yapıldığı, pide, et ve et ürünleri, gıda ve sebzelerin daha çok tüketildiği bu kutsal ayda bazı fırsatçılar her zaman yaptıkları gibi bu yıl da seçimi fırsat bilip tüketicilere yönelik zam yarışına girmişlerdir.

Hiç kimse girdilerin artışları ya da bir mazeretlerin arkasına saklanıp tüketimin arttığı ramazan ayında zam yarışına girmesin.

         

   MERDİVEN ALTI ÜRETİCİLERE DİKKAT!!

   Ramazan ayında; en çok merdiven altı üretimi dediğimiz, denetimden uzak, ruhsatsız iş yerlerinde üretilen, hazırlanan başta temel gıdalarımız olmak üzere tüketicilerimizin sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı olmadığı gibi bu tür iş yerlerini mutlak suretle denetim altına alınmalıdır.

Ramazan ayında alışverişlerde pek çok fırsatçı sağlığımızı tehlikeye sokacak tarihi geçmiş veya bozuk gıdayı özellikle alışverişin arttığı gün ve saatlerde piyasaya sürmektedir

 Ramazan ayında tüketimin diğer günlere göre 30 arttığı ancak israfında yine diğer günlere göre Ramazan ayında tüketim oranında arttığı gözlenmiştir.

 Öncelikle tüketicilerimizin sağlıklı, kaliteli, ucuz ve güvenilir gıda almalarını istiyoruz. Tüketicilerimizin Ramazan ayı münasebetiyle, gıda satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamalarını; et ve et ürünlerinin sağlık kontrolünün yapıldığına ilişkin damgalı olmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle yapılacak gıda alışverişlerinde az alıp, tüketip tekrar almak gerektiğini asla unutmamalıyız.         

           

ALIŞVERİŞ YAPARKEN ŞUNLARA DİKKAT ETMELİYİZ!!

Tüketicilerimiz aç, yorgun ve uykusuzken, çok sıcak saatlerde, kalabalıklarda, sinirli ve stresli iken, asla alışveriş yapılmamalıdır. Tüketicilerimiz mutlaka alışveriş listesi yapmalı, planlı ve bilinçli alışveriş yapmalıdırlar.

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OL HAKKINI ARA!!

Değerli Tüketiciler, Haklarınızı kullanmada bilinçli olmalısınız, satın aldığınız mal bozuk, hatalı çıkması veya çok kısa sürede bozulması durumunda olumsuzlukları Sineye Çekmeyin; ilk olarak malı satın aldığınız yere yazılı bir şekilde başvurun. Olumlu yanıt almadınız ise; ALO 174- 175 veya TükoDer Tüketiciyi Koruma Derneklerine beylikdüzü şubesine müracaat edebilirsiniz,  ürünü aldığınız gösteren satış fişi, fatura gibi belgeler ve şikâyetinizi anlatan bir yazı ile

ihtarname çekilip sonuç alınmaz ise Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetine başvura bilirsiniz.

Bu yıl da ramazan ayının tüketicilerimize bereket ve hayırlar getirmesini diliyoruz sağlıkla kalın bizi takip etmeye devam ediniz. 2018

Telefon: 0212 873 25 23 – orhanruhi@hotmail.com

RUHİ ORHAN

TÜKODER BEYLİKDÜZÜ ŞUBE BAŞKANI


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.