3.11.2022 17:06:00

Prof. Dr. Ahmet MARANKİ

Türkiye Yüzyılı ve TOGG-1

 

 “Türkiye Yüzyılı” söylemlerine gelirken tarihi, siyasi ve diplomatik her sahada çok büyük mücadeleler verildi! Yıllardır yapılamayanları yapmak için bilim-teknik ve ar-ge çalışmalarına öncelik verilerek sanayi yatırımları ve ihracat yanında, teknopark ve organize sanayi bölgeleriyle istihdam arttırıldı! Corona sahte saldırısında Avrupa ekonomik yorgunluk yaşarken; Türk sanayicisi ihracat yaptı ve bunlardan biri de biz olduk! Dünyada ihracat rekoru kırdık!

 

YERLİ OTOMOBİL TOGG!

Bugün dünyanın her yerinde Türk markalarının olması tesadüf değildir! Dünya yollarında TOGG’un olması, Türkiye’mizin 100 yılının başarısıdır! “Türkiye’de yerli otomobil üretmek intihardır..!” diyenlerin yanında, bu projeyi hayata geçirecek yerli teşebbüs ve sanayicilerle bir araya gelerek bu projeyi başlatmış “TÜRKİYE OTOMOBİLİ GİRİŞİM GRUBU-TOGG” gönüllerde olduğu gibi Türkiye’mizin ve kısa zamanda bütün dünyanın yollarında da “tamamı milli ve yerli” olarak gelecekte yerini alacaktır! İnşallah!

“YAPAMAZSINIZ..!” DİYENLERE RAĞMEN 

YAPILAN TOGG!

Orta Asya-güneşin doğduğu yerden batının karanlığını aydınlatmak için yola çıkan atalarımız binlerce yıldır seferdedir! Altı asır boyunca dünyayı idare eden cihanşümul Devlet-i Âli Osman’ın çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet gibi Peygamber müjdeli ve ulema-umerasıyla, ilim ve bilim sahasında da dünyayı değiştirerek Türk-İslam âlemine mihmandarlık-bayraktarlık etmiş bir ceddin torunlarıyız!!!

HEDEFİMİZ BÜYÜKTÜR VE İNANCIMIZ 

TAMDIR!

Güçlü olma ve kalma, kendine yetebilme, namerde muhtaç kalmadan dirayetle yaşayabilecek asil kan ve diriliş ruhuna haiz olduğumuz, tarihi gerçeklerle sabittir! Bugün TOGG gibi yatırımlar da bunun başarısıdır! Kanal İstanbul gibi projelerin de hayata geçirilmesi Türkiye’de bir yükselişin, modern şehirciliğin, akıllı kentlerin dünyaya örnek bir modeli ve yeni bir boyutu olacaktır!

Turan Birliği, Türk Devletleri Teşkilâtı ve Türk-İslam Birliği hedeflerini yıllardır 2000’e yakın televizyon yayınımızda, yüzlerce makalelerimizde işledik! Gençliğimizden beri ön saflarında olduğumuz Türk-İslâm mefkûresinde, bu milli hedeflerin bir hayal olmadığını ve muhakkak gerçekleşeceğini söyledik! Çok şükür başkanlık sistemi sonrası Cumhur İttifakı hükümetinde, Türkiye’deki İslâmi konjonktör içinde seçilmiş siyasileri barındıran AK Parti ve MHP’nin beraber Cumhur İttifakı oluşumu ile bunu gördük!

 

ABD-ÇİN-RUSYA TEMELLİ MEVCUT DÜNYA 

DÜZENİNDE DENGELER DEĞİŞMİŞTİR!

Önümüzdeki on yılın çok kutuplu dünya düzeninde devletler, yüksek seviyede güvenlik sorunu yaşayacaktır. Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi ve dünyanın pek çok yerinde sınırların değişmesi, pek çok küçük devletin bağımsızlık mücadelesi verme durumu söz konusudur. Almanya’nın sanayi gücüne Kuzey Kore ve Japonya’nın nükleer enerjiyle karşılık verip biz de varız demeleri suların ısındığının işaretidir. Doğu-batı kaygısı da yaşayan Almanya yanında, Fransa’nın iç huzursuzluklarında Makron’un kaygıları, Avrupa Birliği’nin yeniden yapılanmasını gündeme getirmiştir!

Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri ve ulusal stratejimiz bu noktada çok belirgindir: “Çanakkale gibi dışardan gelmediler; içimizdeki hainler, sivil toplum kuruluşları, bölücü örgütler ve paralel yapıların tehlikesini biliyoruz ve ona göre de çözüm üretiyoruz!!”

 

SÜPER GÜÇ TÜRKİYE!

Siber, uzay teknolojileri ve savunma sanayimizdeki gelişmeler tüm dünyada haklı bir tedirginlik oluşturmuştur! Bundan sonraki söylemlerse tüm dünyayı kapsayıcı düzeyde olmalıdır! Rusya ile diyaloğu sürdürürken Ukrayna’yla da iş birliği içinde, dünyanın açlık sınırında olan ülkelerinin problemini çözen bir Türkiye, vazgeçilmez olacaktır!? Bugün Rusya, ABD ve Çin’deki birliktelikler gibi mutlaka Türk Devletleri Teşkilâtı bünyesinde birliktelikler oluşturulması, artık kuru söylemlerin ötesinde “dilde fikirde işte birlik”in sağlanması elzemdir zaruridir kat’idir!

 

AKİL İNSANLAR, AYNI TEZGÂHLARI 

BOZACAKTIR!

20 yıl önce yazdığımız “Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi” kitabımızda, tek dünya devleti ve küresel sermayenin şeytan aklının Rusya’da, Çin’de, Amerika’da birliktelik sağlayıp büyük bir güç olduğunu yazdık. Bundan sonra, “geçmişten ders alarak!” rahmetli Özal döneminde başlattığımız “Türk-Turan İş Birliği çalışmaları, Özal’ın zehirlenerek öldürülmesi gibi inkıtaya uğratılmamalıdır!” diyerek, tarihi tekerrür ettirmeyelim ve “sinsi-ayak oyunları”na dikkat edelim!

Beş Türk devletinin anayasalarından “Devletin dili Türkçedir!” sözü kaldırılarak Azerbaycan dili, Özbek dili, Kazak dili vs konulması da küresel şeytanın bir oyunudur!

Türkiye’nin, Türk dünyasının ve muhtemeldir ki dünyanın kurtuluşuna vesile olacak Türk-Turan Birliği, Türk-İslâm Birliği ile stratejik, ekonomik, askeri birlikteliklerle; Avrupa Birliği’nin de üstünde bir güce kavuşacaktır! Ortak güvenlik kuvvetleri, ortak ticaret odası-borsası, ortak bilimsel çalışmalar, ortak üniversiteler ve öğrenci-öğretim üyesi değişimleri, dil birliği, kültür birliği, iş birliktelikleri gibi en elzem noktalarda, Çin, Rusya ve diğer komşularla işbirliğiyle dünya hâkimiyetine giden yol çok daha kolay açılabilecek; önümüzdeki 100 yıl “Türkiye Yüzyılı olacaktır! Vesselâm.

Prof. Dr. Ahmet Maranki İletişim: maranki@maranki.com


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.