30.07.2016 14:14:42

Cahit ÖZYİĞİT

 ULAN SEN DEĞİLSEN KİM FETÖCÜ?

Darbe kalkışmasının üzerinden iki hafta geçti. Herkes sus pus. Malatya’daki kurumlar ya gerçekten çok temiz, yada o teröristleri vermek istemiyorlar. Gerçek anlamda ülkesi için nöbet tutanlar camilerde dua ediyor. Kimileri bu işi eğlenceye çevirirken, kimileri de en büyük vatansever benim türküsünü söylüyor.

Eski bakanlardan Taner Yıldız, sosyal medya hesabından tam şu günümüze uygun bir Konya hikayesi anlatmış. Önce hikayeyi yazayım ardından da birkaç sözüm olacak.

 

PEKİ SIPAYI KİM YEDİ?

 ‘Ağalar gece karanlıkta 'Kuzu' diye eşek sıpasını kesip yemişler. Sabah olunca bakmışlar yedikleri kuzu değil, eşeğin yavrusu. O demiş 'Ben yemedim', bu demiş ‘Ben yemedim’ Soruyu soran muhterem ‘Ulan sen yemedi, o yemedi de, koskoca sıpayı kim yedi ya?’ demiş.

 

AKŞAM BAŞKA, SABAH BAŞKA

15 Temmuz akşamı ve sabahı arasında kalan zamanda çoğu insan tarafını belirleyememişti. Darbe başlarken ‘HOCA EFENDİ GEÇ KALDI’ diye paylaşım yapanlar darbe püskürtüldükten sonra o paylaşımı kaldırarak yerine ‘REİSİ YEDİRTMEYİZ’ diye yeni bir paylaşımlar yapıyorlardı. Hele bugünlerde görevden almaların artmasıyla birlikte herkes ‘Valla ben FETÖ'cü değilim, billahi ben FETÖ’cü değilim’ diyor. Eline bayrağı aldığı gibi demokrasi meydanı koşuyor. Sen değilsen, o değilse, Malatya’da 35 bine yakın Zaman Gazetesi’ni okuyan ben miydim? FETÖ’NÜN okullarının, yurtlarının açılışında ben mi boy gösterdim? FETÖCÜLERLE benim mi boy boy fotoğrafım var? Ben mi Pensilvanya’ya gidip dizinin dibinde oturup resim çektirdim? İşe girerken bana mı referans oldular? Siyasette beni mi bir yere getirdiler? Daha düne kadar Zaman Gazetesi'ni masalarınızda sergiliyordunuz. Ayrıcalıklı olduğunuzu ima ediyordunuz. Şimdi biraz delikanlı olun. İnkâr edeceğinize en azından kandırıldığınızı söyleyin. Ve bulunduğunuz görevi bırakarak memleketi terk edin. Kuzu postu zamanla kokmaya başlayacaktır buna emin olun.  


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.