24.11.2023 09:22:00

Mustafa KAPLAN

 

YALANSA YALAN DEYİN

Salt Atatürk'e olan olan kin ve nefretlerini her alan ve platformda dillendirmeyi zevk haline getirmiş bir takım kişilere şunu sormayı çok isterim..! 

Sadece bir iki kişiyi astı diye, Atatürk'e olan bunca düşmanlığınız bu yüzden midir? Başka geçerli nedenleriniz,yahut herkesin bilemediği;ama sâdece sizin bildiniz geçerli argümanlarınız mı var. Varsa bunu tüm Türk kamuoyuna açıklayın da herkes öğrensin (!) 

Sözüm ona;eğer Atatürk bu yüzden suçlanacaksa; önce gerilere, bir hayal gemisiyle geçmişe doğru bir zaman yolculuğunuza çıkmanız gerekir... 

Mesela Hükümdar olmak için askerlerine  babasını oklatıp öldüren Büyük Hun İmparatoru Oğuz Han'dan başlayın...Size tarih dersi verecek değilim elbette. Sadece bazı önemli tarihi olayları nazar-ı dikkatinze sunmak istiyorum. 

İslam tarihinde Asr-ı Saadet sonrası dört halife devrine bir göz atalım... 

Başa geçip halife olmak adına Hz Aliyi, Hz Hasanı, Kerbela da Hz Hüseyin'i şehid eden ve  tüm Ehl-i  Beyti kılıçtan geçiren Emevi leri, Muaviye'yi, Yezid'i hatırlayın olmaz mı!.. 

Abbasiler devrinde  yapılan katliamlar da ;Emevîleri aratmayacak cinste olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. 

Zaman yolculuğuna devam diyerek,sizi Selçuklu zamanına götüreyim isterseniz. Eminim orada da pek iç açıcı olmayan şeyler göreceksiniz. Saltanat için birbirlerini öldürenleri  görmeniz mümkün.Hatta, sırf Moğollarla savaşıyor diye, Nasrettin Hocanın(Ahi Evren) safında duran oğluyla birlikte Nasrettin hocanın sülalesini katliamdan geçiren Mevlana için ne yorum yapacaksınız çok merak ediyorum.Bana kalsa hepsinin  kendilerine göre  haklı gerekçeleri vardı diye düşünür,onlar hakkında asla eleştirel söylemlerde bulunmazdım. 

Dönüş yolunda Osmanlıyı es geçmeyin lüften..!  Onların da ilk kuruluşundan, yıkılışına kadar katliamlarla dolu olan süreci görün; sonra da Atatürk hakkındaki olumsuz görüşlerinizi dillendirin(!) Tabi bunları görüp te, Atatürk'ü eleştirecek bir yüzünüz kaldıysa..!

Eskiden gerekçeler o dönemlerdeki konjonktüre göre şekkilenirdi demek ki...Bizim onları tenkid edecek gibi bir hakka sahip olabileceğimizi söyleyecek kaç kişi çıkar dersiniz! 

Bana kalırsa geçmişi yargılamak yerine,şu ana kadar ülkemizin yararına biz  neler yaptık, ne yapıyoruz diye düşünürdüm... 

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.