20.09.2021 16:15:54

Talip KOÇ

Yaşanan Fahiş Fiyatlar !.

Günümüzde, üzerinde durulması gereken en önemli konu, vatandaşın günlük olarak tüketmek zorunda kaldığı özellikle gıda maddelerinde görülen normalin üstündeki fiyat artışları olduğunu düşünüyorum. Yani, yüksek olan gıda fiyatları konusu.

Maalesef, normal girdilere göre gerçekleşen enflasyonun daha da yükselmesi amacıyla tekelleşen bazı marketler zincirinin birlikte organize olmaları ve her olumsuz gelişmeye kronikleşen CHP desteği ile son zamanlarda görülen fiyat artışları öne sürülerek, Ak Parti iktidarı öyle bir noktaya getirilmek isteniyor ki, yapılan bunca devasa yatırımların insafsızca önemsizleştirilmeye ve yapılan bunca hizmetlerin vatandaşa sıradan hizmetler gibi empoze edilmeye çalışıldığını, görmemiz gereken apayrı bir gerçek.

Muhalefet bu ara sık sık “ Enflasyon yükselirken yatırımlar neden yapılıyor. İşte görüyorsunuz. Yapılan bu yatırımlar yüzünden enflasyonu yaşıyoruz.” şeklinde yaydığı saçma ifadeler ve benzer birçok safsata, adeta havada uçuşuyor. Ama bir diğer yandan da, enflasyon daha da yükselsin diye, bazı HAL yöneticileri tarafından sağlam olan birçok sebze ve meyveleri, çürük bahanesi ile kasıtlı olarak kamyonlarla çöplüklere döktürdüklerini, duyuyor veya yayınlanan görüntülerden anlıyoruz.

Değerli arkadaşlar !.

Bu çok önemli konunun çalışma alanına giren tüm bakanlık ve bürokratlara, âcizane şunu ifade etmek istiyorum.

Bilinmelidir ki, mevcut muhalefet ve benzemez dostları, Türkiye’de gördükleri herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu olarak ilgili bakan veya kurumları değil, isminin yıpratılması amacıyla sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı, baş sorumlu olarak hedefe koymak istedikleri ve her zaman olduğu gibi hedefte yine kendisinin olduğunu özellikle dikkatlerine sunmak istiyorum.

Bir vatandaş olarak gıda fiyatlarının artışı ile ilgili olan gündemi, çeşitli yayın ve yorumları takip ettiğimiz kadarıyla, fahiş fiyatı önlemenin önemli yolu, tarladan eve kadar uzanan yoldaki maliyetlerin düşürülmesinin yanında, eve kadar uzanan yolu olduğunca kısaltmakla, mümkün olabileceğini, mantıken düşünüyorum.

Eminim ki siz değerli yetkililer, tabii ki bu işin başında ve uzmanı olarak mutlaka son derece bilimsel ve teknik çalışmalar ile çok daha isabetli teşhisler koyarak çözüm bulacağınıza, yürekten inanıyorum.

Ama bu arada lütfen kusura da bakmayın. Son yirmi yılda yapılan bu kadar sayısız devasa hizmetlerin ve emeğin, körüklenmek istenen enflasyon uğruna heba olmasına, benimle birlikte vicdan sahibi hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değildir, diye düşünüyorum.

Anlaşıldığı kadarıyla işin içinde, yukarıda bahsettiğim ve iyi organize olduklarını düşündüğüm marketlerin tedarikçi firmalarının, iş ve işlemleri ile ilgili yapılacak hassas bir incelemenin, konuya neşter olacağından eminim.

Bunun yanında, ilgili bakanlıklar ve kurumlar olarak son derece hızlı kararların alınması ve uygulanmasının, ayrıca çok önemli olduğunu ve çıkarılan HAL yasasının çok daha etkin şekilde işletilmesi gibi, âcizane olarak düşündüğüm hususları, müsaadenizle paylaşmak istiyorum.

Kısaca, kasıtlı ve yasa dışı olan tüm işlemlere karşı, yaptırımların çok daha etkili ve hızlı uygulanması zorunlu hale geldiğini, vatandaşın çekmekte oldukları sıkıntıların yanında, sağduyulu davranan vatandaşın kışkırtılmaya çalışıldığını da, özellikle vurgulamak istiyorum.

Selam ve saygılarımla.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.