6.01.2020 09:15:42

Nalan Savaş

Yeni Yıl

Yeni yılın ilk aylarını yaşadığımız şu günlerde öncelikle geçen senemizi nasıl bitirdik?

Nelerden ders çıkardık? Neleri tecrübe ettik?

Mutsuz ettiklerimiz, mutlu ettiklerimiz…  Ailemize yeteri kadar zaman ayırabildik mi? Kimlerin yarasını sarmaya çalıştık?

Yoksa sadece işlerimizle ilgilenip kazancımızı hep ön planda mı tuttuk? Ya da okul tercihlerinde çok mu takılı kaldık. Çocuklarımızın eğitim hayatıyla ilgili yarışlarımı girdik? Birbirimizle benimki sınavda şu puanı tutturdu, falancanınkinden bayağı yüksek diyerek; yeteneklerinin ve kabiliyetlerinin hangi noktada ve alanda olduğunu görmezden mi geldik? Güzelliğimize ayırdığımız zamanı abartmadık mı biraz… Ah saçım şu renk olsun, buda değişik tarzda elbiseymiş bunu da alayım derken hiç mi düşünmedik bir elbiseyle kışı geçiren, üşüyen çocukları…

Başkalarının bize ne kadar hayran olduğunu düşünerek egoya mı taşıdık duygularımızı?

Yeni yıl kutlamalarını abarttığımız diğer her şey gibi abartıp günü birlik sadece eğlence odaklımı yaşadık hayatı?

Başımız göğemi erdi 2020’de?

Şunu ifade etmek istiyorum bayanlar ve baylar;

Hayatımızın, zamanımızın kıymetini bilip bize bahşedilen yaşamı niye bu kadar şuursuzca boşa sarf etmek için çaba harcıyoruz… Hayat kimi, neyi ne kadar sevdiğimizle değil; kime ne kadar üzüldüğümüzle ilgilenir… Hayat dedikodu yapıp yapmadığımızla, dostlukları içtenlikle kurup kurmadığımıza bakar. Hayat insanları nasıl yargıladığımızı değil; niye yargıladığımıza bakar. Hayat; haset, korku ve cahillikle nasıl başa çıktığımıza bakar.

Bu bağlamda yaptıklarımızın kimleri mahkûm ettiğini dikkate alıp her eylemimizi, hareketimizi, konuşmalarımızı dozunda ve ölçü ayarlı yapmalıyız vesselam…

Yani kendimizi bir muhasebeye çekip,2020’de amaçlarımızı, umutlarımızı, hedeflerimizi bu bazlarda oluşturursak eminim ki hayırlısı olacaktır.

Velhasıl hayatı lay lay lom larla doldurmamak lazım azizim.

Hz. Mevlana Der ki;

Dün akıllıydım dünyayı değiştirmek istedim… Bugün ise bilgeyim kendimi değiştirdim.

Allah’a emanet olun, sevgiyle kalın…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.