4.09.2024 10:11:00

126

Prof. Dr. Ahmet MARANKİ

Zafer haftası! Kızılelma! Türk, Türkçe, Türkiye Yüzyılı!!!

Tarihimizin içerisinde bazı zaman dilimleri diğerlerine nazaran daha çok öne çıkar. Ağustos ayı, gerçekleşen zaferler sebebiyle Türk ve İslam tarihinde unutulmayacak, eşsiz hadiselerin vuku bulduğu zaferler ayıdır.

BU ZAFERLER TÜRKLERİNDİR!

Bu ay içerisinde Malazgirt Savaşı, Otlukbeli Savaşı, Çaldıran Savaşı, Mercidabık Savaşı, Mohaç Savaşı, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz zaferleri kazanıldı, Belgrad ve Kıbrıs fethedildi.

ERDOĞAN, ANITKABİR, KIZILELMA VURGUSU!

Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başkomutan Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılında siyaset aramasında milli görüş çizgisinden gelerek 22 yıllık bir iktidar sonrasında büyük Türk hükümdarı Selçuklu Devleti’nin başkanı Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesinde bugüne kadar zaten yalan yazan tarih kitaplarında bile hiç duymadığımız “Devlet-İ Âli Osman’ın İslami müsamahası gereği beraber yaşadığımız Anadolu irfanı Kürtlerden, Araplardan.. Vesaire Müslümanların zaferinden bahseden Erdoğan; yine milli görüş çizgisinin geldiği noktada her yıl kutlanan 30 Ağustos Zaferi dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaretinde Anıtkabir defterine yazdığı Türk’e ait “Kızılelma” notu tarihe gelecek nesillerce unutulmasın diye kayıt düşmek istiyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

 

Büyük bir inancın, sarsılmaz bir imanın ve zorlu mücadelelerin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefimize adım adım yürüyoruz! Milletimizin Kızılelmasına dönüşünü Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gurur günümüzde zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle yâd ediyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.

“Kızılelma” sembolik olarak Türk devletleri için fetih ve hâkimiyet anlayışını temsil eden bir simgedir.

Kızılelma ülküsü her dönemin kültürü ve şartlarına göre bir ideal bir hedeftir!

 KIZILELMA,TÜRKİYE YÜZYILI RUHU VE BEKLENEN TÜRK OLABİLMEK ..!

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan; “Türkiye, cumhuriyetin ikinci asrını dünyada milletimizin asrı yapmaktır. Büyüyen ekonomimiz, güçlenen demokrasimiz, artan itibarımız, genişleyen nüfuz alanımız, ilkeli ve vizyoner dış politikamızla ülkemizle birlikte tüm dünyada ‹kimsesizlerin kimsesi’ olmaktır. 

Harici ve dâhili bedhahlara aldırmadan büyük ve güçlü “Türkiye ülküsünü” yüceltmektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ata yurdu Belh ve Buhara ile birlikte Kubbet-ül İslam unvanına sahip 3. belde olan Ahlat’ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getirdiği konuşmada; “Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da, üstünde de biz varız” dedi.

İslam sancağı 1000 yıldır Türklerin omuzunda yücelmektedir!

Erdoğan, şunları kaydetti: Nesiller değişse de kan aynı kandır, karakter aynı karakterdir. Malazgirt’te beyaz kefenini giyerek ‘Allah’ım İslam’ın sancaklarını yükselt ve hayatlarını sana kulluk için esirgemeyen mücahitlerini yalnız bırakma’ niyazıyla düşmana atılanların ruhu, şuuru ve karakteri bugün de ayaktadır. ..Milletimin her bir ferdi, Alparslan’ın neferidir! Bin yıllık yürüyüşümüz Kızıl Elma seferidir.! Arzı titretir imanımız, şahit olsun ezanımız, devletimiz, vatanımız Malazgirt’in eseridir.!”

TÜRK’E, TÜRKÇE’YE, TÜRKİYE’YE VE TÜRK DÜNYASINA SAHİP ÇIKILMALIDIR!

 

“Bizim de yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılınadır. Malazgirt Zaferi’nin rehberliğinde, aydınlığında inşallah bu yolu yürüyeceğiz. Sultan Alparslan’ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız” dedi.

1947 Fulbright Anlaşması ile karartılan şanlı Türk tarihi günyüzüne çıkarılmalıdır!

Son yıllarda giderek artan Türkiye’de dış ve iç güçlerin tertipleriyle yüzyıldır tezgahlanan Türk’e, Türkiye’ye, Türkçe’ye karşı yapılan düşmanlıklara, gizli ihanetlere ve hainlere karşı acilen geç kalınmadan iktidarda bulunan Cumhur İttifakı hükümeti ve liderleri tarafından acilen tedbir ve önlem alınmalıdır!

GERÇEK TÜRK’ÜN TARİHİ YENİDEN YAZILMALIDIR!

Yahya Kemal’in “Şu kopan fırtına, Türk ordusudur ya Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi. Ta ki yükselsin Ezanlarla müeyyed namın. Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam›ın” dizelerinde dile getirdiği gibi;

AĞUSTOS TÜRK’ÜN ZAFER HAFTASI!

953’üncü yıl dönümünde tamamen İslam’ın son ordusu olan Türk’ün zaferi olan Malazgirt zaferi ile, 30 Ağustos Zaferinin 102. yıl dönümünde bu toprakları bize vatan yapan oğuz atalarımızı, bütün şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ediyorum!

WhatsApp bilgi ve ihbar hattı: 0530 200 00 96


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.