Tarih: 11.08.2011 11:37

İlker Başbuğ'u da yakacak ifade

Facebook Twitter Linked-in

Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri davasında hakim karşısına çıkan emekli Org. Hasan Iğsız tutuklanarak Metris Cezaevi’ne götürüldü.

'İnternet andıcı” davasında hakkında yakalama kararı çıkan emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı. İstanbul 13. Ağır CezaMahkemesi, iddianamenin kabulü ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Iğsız, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince aranarak adliyede olması istendi.

AYLIK GELİRİ 5 BİN TL

Iğsız’ın ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme Başkanı, “Hasan Bey buyurun, ayağa kalkarmısınız?” diyerek Iğsız’ın kimlik tespitini yaptı. Iğsız, emekli olup aylık gelirinin 5 bin TL civarında olduğunu belirterek askeri lojmanda kirada oturduğunu ve 800 TL kira ödediğini söyledi. Hakkındaki suçlamaları okuyan Mahkeme Başkanı, “Suçlamalara ne diyorsunuz?” dedi. Iğsız, “Bu aşamada bir şey söylemeyeceğim. Sözü avukatıma bırakıyorum” diye konuştu.

‘SİLSİLE İÇİNDE HAZIRLANMIŞ’

Müvekkiline terör suçlaması yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu kaydeden avukat Orhan Önder, “10 yıldır çalışan bu sitelerin faturası en son müvekkilimile andıcın altında imzası olan kişilere çıkmıştır. Andıç, devletin normal silsilesi içinde yapılmış bir faaliyettir. Yüzbaşıdan 2. başkana kadar bir silsile içinde hazırlanmıştır. En üst makama da sunulmuştur” dedi. Savunmanın ardından mahkeme heyeti yakalama kararını Iğsız’ın yüzüne okudu ve tutuklanmasına karar verildi.

Hükümeti devirme suçlaması

Savcının görüşünden sonra duruşmaya ara veren mahkeme, daha sonra kararını açıkladı. Kararda, “Dosyadaki mevcut delil durumu, sanığa atılı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, Sanık Hasan Iğsız’a isnat edilen suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunması, adli kontrol uygulamasının yeterli olmayacağı, atılı suçların CMK’nın 100/3 maddesinde sayılan tutuklamayı gerektirebilecek suçlardan olması dikkate alınarak Iğsız’ın tutuklanmasına” denildi.

Polis eşliğinde Metris’e götürüldü

Metris Cezaevi’ne götürülen Hasan Iğsız, 1946’da İstanbul’da doğdu, 1976’da Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. Belçika’da Uluslararası Askeri Karargâh Plan Prensipler Dairesi’nde plan subaylığı, Genelkurmay Personel Dairesi’nde şube müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunan Iğsız, Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı, Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Belçika-Mons’da Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Sırasıyla Genelkurmay Personel Başkanlığı, 5. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevlerinde bulunan Iğsız, 2006’da orgeneralliğe terfi ederek 2. Ordu Komutanlığı görevine getirildi. 2008 yılında Genelkurmay 2’nci Başkanı olan Iğsız, 30 Ağustos 2009 tarihinde 1. Ordu Komutanı oldu. Ayşe Iğsız ile evli olan Hasan Iğsız’ın iki çocuğu var.

YAŞ toplantısında terfi beklerken ifadeye çağrıldı

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında en çok konuşulan isim oldu. Geçtiğimiz yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması beklenen Hasan Iğsız, YAŞ toplantıları sürerken “İnternet Andıcı”na ilişkin soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Iğsız’ın terfi edilmesi beklenen YAŞ sırasında Savcı Zekeriya Öz tarafından adliye çağrılması tartışmalara yol açtı. Iğsız’ın adı “Ergenekon” savcılarına gönderilen ihbar mektubu ile de gündeme gelmişti. Mektupta, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın, o dönem Iğsız’ın emri ile Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı öne sürülmüştü.

BUGÜN

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —