Tarih: 29.03.2022 19:03

STK’lar Çoğaldıkça Nitelikleri Azalıyor mu?

Facebook Twitter Linked-in

Pandemi Sonrası Büyük Buluşma…

Kars, Ardahan, Iğdır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Türkiye’de STK, Siyaset İlişkileri ve pandeminin seçmen üzerindeki psikolojik etkileri üzerine kahvaltılı program düzenledi.

Düzenlenen toplantıya İBB STKlardan Sorumlu Başkan Danışmanı Hasan Akkuş, Ak Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Togay Çoban, Ak Parti Esenyurt Grup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş, Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, Deva Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman katıldı. KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe toplantının anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Hayattan Koptular

Pandemiden etkilenerek dernek üyeleriyle bir araya gelemediklerini ve bunu telafi edecek etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe; “Biliyorsunuz Dünyada ve Türkiye’de covit-19 insanlığın başına bela oldu. 3 yıldır yaklaşık insanlar sosyal aktivelerden, sosyal yaşamdan adeta neredeyse hayattan koptular. Bizlerde bu aşamada sağlık sorunları yaşadık bu yüzden sizlerden ayrı kaldık. Bundan sonra sürekli beraber olacağız aktivitelerimiz devam edecek. Bu yıl pandemi sürecini masaya yatırmak ve insanları ne şekilde etkilendiklerini konuşacağız. “ dedi.

STK’lar Çoğaldıkça Nitelikleri Azalıyor mu?

STK’ların ve yerel basının önemi hakkında konuşan İBB STK’lardan Sorumlu Başkan Danışmanı Hasan Akkuş; “Sivil toplum kuruluşları özgür ve hiç bir gücün etkisi altında olmayan sadece sivil toplum olarak insanların, sivillerin haklarını gözeten kurumlardır. Bu düşünce içinde, İstanbul’da bizler 27 bin sivil toplum kuruluşuyla birlikte ve bunların içinde de 6900 hemşeri derneğiyle beraber 16 milyon İstanbullu İçin çalışmaktayız ve çalışmaya da devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşları demokrasinin temel taşı, toplumun sesi, gözü kulağıdır diyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Türk yatırımcılarımıza buradan selam yoluyorum.  Sivil toplum kuruluşu ile yerel basının aynı paralelde çalışması ve aynı amaçla birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Nedeni yerel basınında sivil toplum kuruluşlarımızın sesi, kulağı, gözü ve toplum genelinin nezdinde onların temsilcisi olmasıdır. Aynı zamanda yerel basında bir sivil toplum kuruluşudur. İstanbul’daki 27 bin sivil toplum kuruluşunu irdelersek, sivil toplum kuruluşlarımızın sınıflandırılmasında, birinci sırada hemşerilerimiz gelir. İkinci sırada çevre ve çevresel etkinlikleri takip edilen ve bu konuda faaliyetleri gösteren derneklerimiz var. Biz sivil toplum kuruluşlarımızla aynı amaç doğrultusunda çalışan, aynı amaçla hizmet yürüten derneklerimizin daha güçlü olmasını isteriz. Maalesef bizde ki en büyük hastalık sivil toplum kuruluşlarımızın sayısının çoğaldıkça niteliğinin azalmasıdır. Kişisel olarak değil birlikte birleşerek daha etkili hale getirmek isteriz.”  dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —