BTÜ Rektörü Prof. Dr. Çağlar: Yapay zekâ denilince akla BTÜ gelmeli

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Çağlar: Yapay zekâ denilince akla BTÜ gelmeli

1.11.2023 09:37:47 0
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Çağlar: Yapay zekâ denilince akla BTÜ gelmeli
Haberi Sesli Oku

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Mert Yazılım ve Elektronik arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol; bilimsel ve akademik çalışmalar, öğrencilere staj ve iş olanağı, teknik destek gibi pek çok imkânı barındırıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Teknik Üniversitesi, öğrencilere verdiği eğitimi özel sektörle de güçlendirmek adına çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda; İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP), Sektör Kampüs’te Programı, BTÜ Konuşmalarının yanı sıra seminer ve konferanslar düzenleyerek özel sektörle iş birlikleri ve ortak çalışmalarını arttıran BTÜ, Mert Yazılım ve Elektronik firmasıyla da protokol imzaladı.

Hazırlanan protokolü, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve Mert Yazılım ve Elektronik Genel Müdürü İlhan Özdemir imzaladı.

İmza törenine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Prof. Dr. Sinan Uyanık ile Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin ve firma yetkilileri katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Rektör Naci Çağlar, firmayla İMEP protokolü de bulunduğunu hatırlattı. İMEP’i çok önemsediklerini anlatan Çağlar, bu program ile tüm öğrencilere 4. sınıfa geldiklerinde sektörün öncü kurumlarında bir yarıyıl boyunca tam zamanlı çalışma fırsatı sunduklarını belirterek mezunların bu tecrübe ile kendi alanlarında rahatlıkla üst düzey firmalarda istihdam fırsatı bulduklarını söyledi.

Mert Yazılım ve Elektronik ile süregelen iş birliğinin bu protokolle daha da kapsamlı hale geldiğini belirten Rektör Çağlar, üniversitede verilen teorik eğitimin sektörde uygulamaya dönüşmesine yönelik çalışmaları çok önemsediğini kaydetti. M

BTÜ’nün robotik ve yapay zekâ kavramları ile bütünleşmesini istediklerini de kaydeden Çağlar, “Yapay zekâ denilince akıllara BTÜ gelsin istiyoruz. Bunun için de ilk olarak tüm öğrencilerimiz için ‘yapay zekâ dersini’ zorunlu yaparak işe başladık. Yakında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa uluslararası kapsamda Yapay Zekâ ve Robotik sempozyumu düzenleyeceğiz. Bu alanda fark yaratmak için özel sektörle iş birliğine açığız” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İGFA

Davutoğlu: “Selimiye Camii, Mescid-i Aksa’nın Devamıdır”

CHP’li Belediyeler Saraçhane’de Birlik Mesajı Verdi

Bakan Yardımcısı Yılmaz'la Vali Sezer Öğrencilerle Buluştu

Bekir Bozdağ Yeniden TBMM Başkanvekili Oldu

Büyükçekmece'de Yeni Başkan Vekili Ahmet Şahin Seçildi

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI"

İBB Yolsuzluk Soruşturmasında Beşinci Dalga’ Da Gözaltı

Sizden Korkan Sizden Namerttir

Av. Bülbüllü, Yolsuzluk İddialarıyla Adaletin Karşısında

TRT Milyarları Nereye Harcadı Halk Bilmek İstiyor

Rtük'ün Yeni Üyeleri Mecliste Belirlendi

MSB'den Sert Yanıt Geldi

İmamoğlu'ndan Yol Arkadaşlarına Destek Mesajı

Silivri'de Büyük Demokrasi Buluşması İçin Çağrı

23 Yıllık Mücadele Meyvesini Verdi


Davutoğlu: “Selimiye Camii, Mescid-i Aksa’nın Devamıdır”

KKKA Virüsüne Karşı Dikkatli Olun Uyarısı

Yerlikaya, Uyarıyor..!

Vali Yardımcısı Beypınar'a Hüzünlü Veda

Kurtulmuş'tan NATO Zirvesinde Gazze Tepkisi

Emniyet Uyuşturucuya Geçit Vermiyor…

Özdağ, Sürecin En Zor Anlarında Yanımdaydı

Erdoğan, Fatih Projesiyle Dünya Lideriyiz

Benzin ve Motorine Yeni Zam Ne zaman geliyor

Vali ve Müdürden Ortak Sevinç…

64 Bin Öğrenciye Hem Eğitim Hem Hediye

Sağlık Turizminde Rekor Artış…

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

Karne Sevinciyle Tatil Başladı

Siber Operasyonlarda 190 Kişi Gözaltına Alındı

Geleneksel Tıp Festivalinden, Renkli Görüntüler

Bozkent İnşaat’tan Yeni Bir Vizyon Hamlesi

Edirne Vali Yardımcısı Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kırkpınar Daveti

Saldırgan Köpeğin Sahibi Dehşeti Yaşattı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.