DEÜ ve İzmir İl Milli Eğitim’den iş birliği protokolü

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında, öğrencilere yönelik eğitim seminerleri, proje çalışmaları ve sağlık taramaları hayata geçirilecek.

EĞİTİM 21.02.2025 13:20:41 0
DEÜ ve İzmir İl Milli Eğitim’den iş birliği protokolü
Haberi Sesli Oku

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında, öğrencilere yönelik eğitim seminerleri, proje çalışmaları ve sağlık taramaları hayata geçirilecek.

İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), akademik iş birliklerine bir yenisini ekleyerek, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Eğitimİş birliği Protokolü" imzaladı. DEÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleşen protokol imza törenine; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, rektör yardımcıları, DEÜ Tıp Fakültesi yönetimi ve il milli eğitim yöneticileri katıldı.

EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENECEK

Bir yıllık süreyle imzalanan protokol, okullarda birçok farklı alandaeğitim seminerleri ve proje çalışmalarını kapsayarak, öğrencilerin sağlık bilincinin artırılması, genel sağlık durumlarının iyileştirilmesi ve eğitim süreçlerinin desteklenmesini amaçlıyor. Bu kapsamda, DEÜ’nün alanında uzman akademik ve idari personelinin katılımıyla, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğrencilere yönelik sağlıklı beslenme, hijyen, fiziksel aktivite, bağımlılık, yapay zeka, iklim değişikliği, karbon ayak izi, ilk yardım, obezite ve diyabet farkındalığı gibi birçok konuda eğitim seminerleri düzenlenecek.

“BİLİNÇLİ BİREYLERİN YETİŞMESİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Protokol töreninde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Üniversite olarak eğitim- öğretim faaliyetlerinin yanı sıra kamu yararını da gözeterek projeler geliştirdiklerini belirtti. Rektör Yılmaz, "Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bilinçli bireylerin yetişmesine her zaman önem verdik. Bu misyon doğrultusunda bugüne kadar sayısız proje ve iş birliğine imza attık. Bu protokol ile de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencileri sağlık, spor, yapay zekâve sıfır atık gibi daha birçok farklı alanda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Protokol kapsamında gerçekleşecek faaliyetlerin hem öğrencilere hem de topluma büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Protokolün herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi ile bu önemli iş birliğini yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bu protokol sayesinde öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için akademik ve bilimsel destek alacak olması hepimiz için büyük bir kazanımdır. İş birlikleri ve destekleri için Dokuz Eylül Üniversitesine teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Haber Kaynak : İGFA

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

Özdemir’den Sokak Çağrısına Sert Tepki, “Provokasyonlara Geçit Vermeyelim”

İpsala'da Drone Destekli Sivrisinek Mücadelesi Başlatıldı

Özel’den Beylikdüzü Belediyesi’ne Destek Ziyareti

Beylikdüzü Belediyesinden Dezenformayona Karşı Uyarı...

İstanbul'da Siyasi Deprem, Ekrem İmamoğlu Gözaltına Alındı…

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Gözaltına Alındı

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Yerlikaya, Batman'da Kardeşlik ve Huzur Mesajı Verdi

Edirne Valisi Yunus Sezer'in 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı


Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi

Kadir Gecesi'nde İbadete Açıldı

Hayırlı İftar Sofrası Bu Yıl 10. Kez Kuruldu

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Ekmek Zammına Edirne Valiliği'nden İtiraz

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Küpeli; Yerel Basın Birliğinden Sosyal Dayanışmaya Ortak Vizyon

"Engelleri Birlikte Aşalım" Platformu Açılıyor!

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Eğitim-Sen’e Soruşturma Başlatıldı

Alpaslan Cankaloğlu’ndan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Vefat Yıldönümünde Anma Mesajı

Eyüp Ertal, Yazıcıoğlu’nun Yüce İdealleri Yolumuzu Aydınlatıyor…

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Engelli İzcilerden Fikir Fabrikasına Anlamlı Ziyaret

Edirne’de “Tarih Boyunca Silah Teknolojisinin Gelişimi” Sergisi Açıldı

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

TCDD’den Demiryollarında Otlara Karşı İlaçlama Uyarısı

Çalık’tan Mesaj, Başımız Dik, Alnımız Ak

Ev Sahibi Olma Fırsatı! Süre Uzatıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.