Tarih: 09.09.2024 11:20 Güncelleme: 09.09.2024 11:26 259

İKİ BOĞAZDA DA YARIŞTILAR

BTÜ’lü Akademisyenler kıtalararası yüzücü unvanı aldı. istanbul ve çanakkale’de düzenlenen yarışlarda başarı elde ettiler

İKİ BOĞAZDA DA YARIŞTILAR

 

btü’lü akademisyenler kıtalararası yüzücü unvanı aldı. istanbul ve çanakkale’de düzenlenen yarışlarda başarı elde ettiler

İKİ BOĞAZDA DA YARIŞTILAR
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Dobrucalı, İstanbul ve Çanakkale boğazlarını 5 gün içinde yüzerek geçtiler ve ‘kıtalararası yüzücü’ unvanına sahip oldular. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 36. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yarışan iki akademisyen, dünya genelinden 80 ülkeden gelen 2 bin 836 sporcu arasında yer aldı. Yarış, Kanlıca Vapur İskelesi’nden başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erdi.

KATEGORİLERİNDE ÖNEMLİ DERECELER ELDE ETTİLER
İstanbul’daki yarışta Prof. Dr. Beyhan Bayhan, 1 saat 2 dakika 3 saniyelik yüzme süresiyle 84. sırada, Prof. Dr. Erinç Dobrucalı ise 57 dakika 27 saniye ile 29. sırada yarışı tamamladı. Beş gün sonra ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Çanakkale’de düzenlenen 37. Çanakkale Boğaz Yarışı’na katıldılar. 1300 yarışmacının yer aldığı 5 kilometrelik bu parkurda Prof. Dr. Bayhan 1 saat 25 dakika 45 saniyelik derecesiyle 76. olurken, Prof. Dr. Dobrucalı 1 saat 21 saniye ile 10. sırayı elde etti. Böylece iki akademisyen, İstanbul ve Çanakkale boğazlarını yüzerek geçerek ‘kıtalararası yüzücü’ unvanını kazandı.

ÇANAKKALE’DE İLK 10 BAŞARISI
Yarış sonrasında değerlendirmelerde bulunan BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, “İstanbul’da 6,5, Çanakkale’de ise 5 kilometrelik parkurlarda yüzmek oldukça zorlu ama bir o kadar da heyecan vericiydi. Kıtalararası yüzücü unvanını aldığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. BTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Dobrucalı da “Zafer Bayramı’nda, şehitlerimizi anarak bu anlamlı yarışa katılmak bize büyük bir heyecan ve gurur verdi” dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.