YKS Raporu Bakan Tekin'e sunuldu

YKS Raporu Bakan Tekin'e sunuldu

GÜNCEL 28.07.2024 16:57:54 0
YKS Raporu Bakan Tekin
Haberi Sesli Oku

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖSYM ve MEB iş birliğiyle hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik değerlendirmeleri almak üzere ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'u kabul etti.

ANKARA (İGFA)  - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yapılacağı" yönündeki açıklamaları doğrultusunda MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM'de görevli olan uzmanlarla birlikte çalışma programı yapıldı ve soru yazım çalışmaları yürütüldü.

MEB ve ÖSYM arasında yapılan bu iş birliğinin önemine değinen ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Bakan Tekin'e 2024 YKS' ye yönelik rapor sundu.

Raporda sınav sorularının MEB öğretim programları ve ders kitaplarıyla uyumlu olduğu yer aldı. Ayrıca soruların Millî Eğitim Bakanlığının müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu kazanım etkinlik ve örnekleri kapsadığı tespit edildi.

Öte yandan raporda matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ve felsefe derslerinden müfredata uygun olarak hazırlanan soruların bilgi temelli olduğu ve eleştirel düşünme becerilerinin, yorumlama becerilerinin ve bütüncül yaklaşımın öne çıkarıldığına vurgu yapıldı. Ersoy, YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula devamları ve derslere aktif katılımlarının, ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmelerinin, kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinlikleri yapmalarının önemine dikkati çekti.

Bakan Tekin, konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada "ÖSYM soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dâhil ediliyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzu, tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor, öğrenciler müsterih olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynak : İGFA

Yerlikaya, Batman'da Kardeşlik ve Huzur Mesajı Verdi

Edirne Valisi Yunus Sezer'in 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Siyasi Partilere Çağrı..!

Fidan; İslam Dünyası Adalet İçin Tek Yürek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'daki Vahşi Saldırıya Tepki: "Başıboş Köpek Sorunu Çözülecek"

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Türkiye, Yunanistan Sınırına 8,5 Kilometre Duvar Örecek

Fatma Aksal'dan Önemli Açıklamalar

Cumhur İttifakı ortağından özel aranjman

CHP Edirne Gençlik Kolları'ndan Ortak Basın Açıklaması

Büyük Kongre İçin Güçlü Çağrı

CHP'li Belediye Başkanları Edirne'de Buluştu

Milletvekili Alkayış: Cumhurbaşkanımız, Adıyaman için güven ve umut kaynağıdır!

Malezya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora beratı

Selami Kuzu Yeniden Refah Partisi Havsa İlçe Başkanı Olarak Atandı


KEMANKEŞ 1'den başarılı bir seyir testi daha

nilTyum'DAN SANAT DOLU BİR YIL!

Dünya Tüketici Hakları Günü'nde Edirne'de Bilinçli Tüketim Vurgusu

Türkgenç, Dayanışma Kültürümüzü Yaşatıyoruz

Yerlikaya; Hainlere Geçit Yok…

Eski Patron Zorla Senet İmzalattı İddiası

Kahriman’dan Kayyum ve Eğitim Tepkisi

Yerlikaya, Batman'da Kardeşlik ve Huzur Mesajı Verdi

İstanbul’a Kar Geliyor, Bu Tarihlere Dikkat!

Edirne Valisi Yunus Sezer'in 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Eslem Teker'in Ölümünden Belediyeye Soruşturma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Siyasi Partilere Çağrı..!

Türkiye’nin En Yaşlı İli Neresidir?

Araç Sahiplerine Kötü Haber...!

Gençler İçin Eğitim ve Girişimcilik Fırsatları

"Bakan Tekin, 81 İlin Millî Eğitim Müdürüyle Buluştu"

3 KİLO SARDALYA VEYA İSTAVRİT ALANA BİR KİLOSU BEDAVA

Yerel Basın Mesleki Dayanışma ve Aile Bağları İle Güçlendi

Edirne Tokatlılar Derneği'nden 700 Kişilik İftar

Yerlikaya, Kaçakçılara Karşı Kararlıyız…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.