15.05.2019 16:47:21

Ayşe Ebru BAYRAM

Siyasi Partilerde Fikir Değişimi...


Ak Parti kurulurken-Muhafazakâr/demokrat bir merkez parti olduğunu söylemişti, zamanla kendisini MHP ile-Muhafazakâr/milliyetçi bir çizgiye çekerken; CHP'yi de o eski öteleyici, klasik-Halkçı laikçi kulvarından kopararak- muhafazakarcı bir-Sosyal demokrat kulvara doğru değiştirip/dönüştürmek zorunda bıraktî.


Evet...
Dönüştürdü de ancak,bunun-geçici mi,yoksa kalıcı mı olacağını da-şüphesiz ki;Sòz konusu bu cebri değişim/dönüşümün, Partilerin genel performansı ile partilere ruh ve şekil veren kurumsal kimlikleriyle ne kadar örtüştüğü ve òrtüşse bile-seçmen tarafından kabul görür olması belirleyecektir.


Bu manada/Sanıyorum ki!
YSK tarafından 23 Haziran 2019'da yapılması kararlaştırılan 'İBB' seçimi bu iki siyasal bloğun samimiyetini de test edecek bir seçim olacak gibi görünüyor..


Dileriz ki!
Milletimizi daha fazla germeden, birbirinden ayrıştırıp/öteletmeden sonlandırılmış olsun, çünkü-ülkemizin karşı karşıya kaldığı derin sosyal ve siyasal problemlere bakıldığında; Her şeyden önce-Sosyal bir barış ve kardeşlik ortamına ne kadar çok muhtaç olduğumuz görülecektir...


Sevgilerimle...
Ayşe Ebru Bayram.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.