27.09.2024 09:18:00

73

Zuhal KİLER

 

SEVGİSİZCE BİR VEDA...

Bugün çok üzülerek intihar eden kızımızın bıraktığı mektuptan çok etkilendiğimi belirterek yazmak istedim. Öncelikle Rabbim rahmet etsin, merhametiyle muamele etsin .

Gençlerimize nasıl bir algı yapıldı nasıl bir mesaj verildi de bu kızımız hem kendi hayatına son verdi hem de bu kadar acı bir duygu yükü bırakarak gitti.

‘’Hayatımda herkese iyi geldim kendime iyi gelemedim. İyi bir insan olarak yaşamak bana hiçbir şey kazandırmadı Bu hayatta bencil olun. O zaman mutlu olursunuz’’ Bu cümle çok can acıtıcı değil mi?
Biz çocuklarımızı Kur’an eğitimiyle büyütmeliydik. Tam aksine olmalıydı düşünceleri. Bu kadar ağır depresyona girerken sevdikleri neredeydi. İnsanın insana iyi geldiğini başkasının sıkıntısını giderirken mutlu olmayı öğrenmeliydi.

 İnsan sevmeyi sevilmeyi hak eden bir varlık olarak yaratıldı. Gelgelelim ki günümüz sevgisizlik hastalığıyla karşı karşıya.

 

Hz. Ömer, Bir kimsenin kıldığı namaza tuttuğu oruca bakmayınız; konuştuğunda doğru söylüyor mu? kendine bir şey emanet edildiğinde, emanete riayet ediyor mu?
Dünya ile meşgul olurken helal-haram hassasiyetini gözetiyor mu?
İnsanlara merhametle yaklaşıyor mu?
İşte siz bunlara bakın diyor.

 

Kur’an -ı Kerim’de bize sevmenin sevilmenin karşınızdaki insanı mutlu etmenin yüceliğini görmemizi ve uygulamamızı emretmiyor mu? 

Gerçek sevgi kendini şu üç tercihle belli eder.

Seven kişi sevdiğinin sözünü başkalarının sözüne tercih eder. Sevdiğinin yanında olmayı başkalarının yanında olmaya tercih eder yani sevdiğini hoşnut etmek ister.

İnsan fitratı gereği dünyada iki şeyle mutlu olur ilki İnanç, ikincisi İyilik yapmaktır.

Gençlerimize sevgiyi öğretelim…

Kalplere sevgiyi yerleştirelim…

İnsan ancak sevgi sayesinde olgun bir imana sahip olur.

Hz. Davut (as) ‘ın duasıyla bitirelim: ’’Allah’ım, senden seni sevmeyi, seni seven kişiyi sevmeyi, senin sevgine ulaştıran ameli isterim. Diye buyurmuşlardır. 

 

Biz yine asıl olana yönelenim.

Rabbimizi razı etmeye çalışalım, tek derdimiz ve gayemiz bu olsun .İşte o zaman razı olmayanlar da razı olacaktır…

Biz gönlümüzü Allah’a verelim Allah gönlümüze göre verecektir…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.